За кои хора не е полезно да пият кафе на гладно?

1073
За кои хора не е полезно да пият кафе на гладно?
Снимка: Istock

Кафето не трябва да се консумира от хора, които имат проблеми със стомашно-чревния тракт, жлъчен мехур и застой на жлъчката, дискинезия, хроничен панкреатит или гастрит. Като цяло, за пациенти, които имат проблеми със стомашно-чревния тракт.

Защо не трябва да пиете кафе на гладно?

Чаша кафе сутрин ви помага да се чувствате по-бодри и прогонва сънливостта. Освен това кофеинът може да подобри мозъчната функция, настроението и ефективността при упражнения, ако обичате да тренирате сутрин. Но горчивината на тази напитка може да накара стомаха ви да произвежда повече киселина. Някои казват, че кафето дразни стомаха и причинява храносмилателни проблеми. Те подчертават, че пиенето на кафе на празен стомах е особено вредно, тъй като в такива случаи храната не пречи на тази киселина да причини проблеми в стомаха.

Какво се случва с тялото, ако спрем да пием кафе

Истината е, че няма изследвания, които да са открили връзка между кафето и храносмилателните проблеми, независимо дали го пием на гладно или не. Но това е само общо правило. Разбира се, трябва да обърнете внимание как вашият личен организъм реагира на кафето и дали е по-добре за вас да го пиете преди или след закуска.

Къде съхранявате кафето си? Ако го съхранявате във фризера, трябва да знаете, че там кафето остава студено, но не и прясно, независимо дали е на зърна или смляно. Достатъчно е да го пазите от светлина, топлина, въздух и влага. Ето защо херметически затвореният буркан е чудесен избор. А най-добре е да съхранявате този буркан в килер, далеч от печка и пряка слънчева светлина.

Ако харесвате аромата на кафето, но намирате вкуса му за твърде горчив, добавете щипка сол, преди да добавите вода към смляното кафе. Солта съдържа натрий, което ще го направи по-малко горчиво. Това се случва, защото натрият пречи на рецепторите на езика да открият горчивите вкусове.

Лекар разкри кой НЕ трябва да пие кафе в жегата

Най-лесният и бърз начин да вдъхнете нов живот на любимата си напитка е да добавите щипка канела преди да налеете водата. Можете да отидете още по-далеч и да използвате индийско орехче, кардамон или карамфил. Ако обичате кафето си със сметана, но избягвате закупената от магазина сметана, защото има добавени масла, твърде много захар или други съставки, които не харесвате, можете да направите малка магия в кухнята. Добавете капка екстракт от бадем или ванилия към крема, както и щипка от любимия подсладител.

Ако предпочитате по-наситена текстура, използвайте подсладено кондензирано мляко. Или направете кафе с кокосово масло или масло. Какъв пенлив и засищащ начин да започнете деня си и същевременно да поддържате енергийните си нива. Говорейки за пяна, ако искате да разпенвате мляко за кафе, но нямате разпенвач, можете да използвате френска преса. Загрейте млякото, изсипете го в пресата, махнете капака и оставете само бъркалката. Преместете го за няколко минути, докато млякото шупне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com