За успех: 10 най-популярни суеверия, които помагат за успешно взимане на изпити

8201
За успех: 10 най-популярни суеверия, които помагат за успешно взимане на изпити
Снимка: iStock

С наближаването на сезона на изпитите много студенти се сблъскват със стрес и безпокойство. В търсене на увереност и успех преди предстоящите изпити, те често се доверяват различни суеверия и знаци. И докато рационалните хора се отнасят скептично към подобни вярвания, не трябва да забравяме за психологическия компонент и увереността, която те могат да дадат. Ето 10 от най-популярните суеверия преди изпит, които ще са ви от полза повярвате в себе си и да постигнете успех.

Положителни самовнушения

Самовнушенията са твърдения, които си повтаряме, за да изградим увереност в нашите способности. Преди изпита опитайте да повтаряте положителни мисли като „Аз съм добре подготвен и готов да преодолея всяко предизвикателство“. Положителните мисли създават положителна енергия и ви помагат да останете спокойни по време на изпита.

Докосване на късмет

Всеки човек има нещо за късмет, било то плюшено мече, камък или бижу. Преди изпита вземете своето малко късметче в ръце и вярвайте, че тще се радвате на късмет и успех.

Какво са суеверията?

Музика за релакс

Слушането на подобна музика преди изпит ще ви накара да релаксирате и да се концентрирате. Намерете подходящата за вас мелодия, която ще създаде приятна атмосфера и ще намали стреса.

Ред в къщата

Студентите и абитуриентите добре знаят знака, че преди изпит за нищо на света не трябва да метете къщата и да изхвърляте боклука. Смята се, че с него можете да задържите късмета.

Носете вашия "щастлив" амулет

Много хора носят нещо, което смятат за щастливо. Може да бъде гривна, пръстен или монета. Представете си, че този предмет ви защитава и носи късмет по време на изпита.

Миризмата на успеха

Някои аромати могат да повдигат настроението и да подобряват концентрацията. Ароматът на розмарин се смята за стимулиращ и помага за подобряване на паметта. Разпръснете малко ароматизирано масло или използвайте ароматизирана свещ преди изпит, за да създадете положителна среда.

Поличби: Знаци от Вселената, които показват щастие и късмет

Щастлив път

Излизайки от къщата преди изпита, в никакъв случай не трябва да поглеждате назад. В противен случай ви очакват проблеми. Ако се случи така, че все пак трябва да се върнете, извадете огледалото и покажете езика си на отражението.

Положителни визуализации

Представете си успешно издържан изпит и висока оценка. Визуализирането на успеха ще ви помогне да повярвате в себе си и да се подготвите за положителен резултат.

Щастливи числа

Много хора имат свои щастливи числа. Ползвайте ги във ваша полза. Например, ако вашето щастливо число е 7, опитайте се първо да отговорите на седмия въпрос в изпитната работа или се фокусирайте върху него. Обърнете внимание и на тези числа, които най-често се повтарят в този ден.

Гимнастика преди изпит

Физическата активност помага за стимулиране на кръвообращението и повишава нивата на енергия. Преди изпита направете малко упражнения, за да се ободрите и да подготвите тялото си за концентрирана умствена работа.

Не забравяйте, че суеверията и поличбите могат да бъдат ефективни не само заради магическата си сила, но и заради положителния ефект върху настроението и самочувствието ви. Най-важното нещо е вашата силна вяра във вашите способности и добрата подготовка за изпита.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com