X
 
 

Запознайте се с българския гений, създал машина, която прави електрически ток чрез магнитни полета

10442 7
photo of Запознайте се с българския гений, създал машина, която прави електрически ток чрез магнитни полета
Снимка: Facebook.com/inyanshared
Стефан Маринов е роден на 1 февруари 1931 г. София. Малко хора знаят за неговото велико изобретение. Той създава машина, която прави електрически ток чрез магнитни полета.

Най–мощната такава машина, документирана досега, е в състояние да създаде около 30 киловата електричество.Известно е, че досега такъв генератор за енергия „Тестатика“, ползва в Швейцария християнската община - кооператив, с име Methernita, където нямат други външни източници, а си осигуряват електричество в продължение на повече от 30г. в количества, достатъчни за задоволяване на цялата община, включително и намиращите се там производствени работилници, САМО С ТОЗИ ГЕНЕРАТОР.

Историята на Хелена, държана 10 години като секс робиня

Жена, подмамена да замине за Великобритания под претекст, че ще работи като модел там, разказа как е попаднала в лапите на трафиканти н...

Защо до ден днешен този генератор не стои във всеки дом и всеки цех?

При гласуване в общността на предложението ”за предоставяне технологията на машината „Тестатика” на всички заинтересувани по света, единственият глас „Да” е бил на Българския професор Стефан Маринов, който загива при "загадъчни обстоятелства".

На 15 юли 1997 г. падайки от седмия етаж (на университетската библиотека в Грац,Австрия) на стълбите, никой не го е видял да скача, а е имал е назначени срещи с колеги за следващия ден, посещения на семинари. Но оставил "прощално" писмо, полицията на часа покрива случая(Маринов е бил известна личност), не съобщават в новините. След намеса на нефтени, електрически и газови кампании, застрашени от „алтернативните безплатни енергии“.

Стефан следва физика в Прага, после завършва и Висшето военноморско учи¬лище във Варна. Пътува като капитан на чешки кораб, после постъпва на работа в БАН в секцията по физика. През годините 1966-67, 74 и 77 бива насилствено вкаран в психиатрична болница и „лекуван” заради политическите си възгледи. Изгонен от БАН, дисквалифициран като учен,през 1977 успява да получи паспорт за чужбина и през 1978 вече живее във Washington, D.C. По-късно живее в Италия и Австрия. Той владее английски, немски, руски.

Основател и директор на Институт по фундаментална физика в Грац (Австрия), основател и издател на журнала Deutsche Physik.

Финландска бира и 7 селища по света се наричат Плевен

Малко финландци ще ви отговорят положително, ако ги попитате чували ли са нещо за град Плевен. Ако обаче им споменете името „Плев...

С експериментални и теоретични изследвания Маринов обосновава възгледи, които противоречат на текущо приетите разбирания.

Въвлечен в множество спорове с редактора на сп. Nature, който отказваше да печата статиите му .

Маринов е принуден да закупи цяла рекламна страница в списанието, където да изложи огорчението си от догматичното отношение на установените научни среди.Написал е книгата „Божествен Електромагнетизъм” (“Divine Electromagnetism”) която допринася за разпадането на теориите за класическия електромагнетизъм, който сега се изучава, добре разкривайки някои аспекти от него, които са били покрити и удобно забравени от установените научни среди.

През 1966 година публично разгласява отказа си да служи на разузнаването. Медицинска експертиза го обявява за параноик и е затворен в психиатрия за седем месеца. БАН го отчислява от научна работа. През 1974 той отново е изпратен в психиатрия, откъдето успява да избяга. Маринов търси убежище в американското посолство, но служители на посолството подават сигнал до милицията и той е пребит и арестуван. През 1977 година е екстрадиран в Белгия, а после се мести в САЩ, Италия, Франция и Австрия. През 1980 планира да се самозапали пред съветското посолство в Париж, но е арестуван от френската полиция и изгонен в Италия.[1]

Истината за Хипократовата клетва - какво всъщност означава тя?

Митът „Хипократова клетва“ е един от най-разпространените в публичното пространство. Смята се, че положилите тази клетва тр...

Основател и директор на Институт по фундаментална физика в Грац (Австрия), основател и издател на журнала Deutsche Physik. С експериментални и теоретични изследвания Маринов обосновава възгледи, които противоречат на текущо приетите разбирания, особено в областта на релативистката физика.

СВЕТЪТ ЗА НЕГО:

Маринов, според мен, бе един истински гений в това, че отлично разбираше и боравеше с класическата теоретична физика в голяма дълбочина при това оставайки изключително добър експерименталист, който е изобретил, изработил и изпробвал голямо количество МНОГО сложни електромеханични и хидро-електромагнетични уреди и системи.

(Dr. Robert W. Bass)

Стефан Маринов, гениален български физик, основател и директор на Института по фундаментална физика в Грац (Австрия), описва явлението „двукомпонентност на магнитното поле”. Въз основа на своята теория той изгражда ред експериментални прибори, между които и „моторът на Маринов”

Разгадаха тайната на зловещия железен ковчег от Ню Йорк

Учени установиха самоличността на жената, която бе намерена в железен ковчег през 2011 година по време на разкопки в Бронкс, Ню Йорк. Т...

(сп. „ТОП 100”)

Известният европейски учен проф. Стефан Маринов е един от изобретателите на самоускоряващия се генератор „сибирский Коля", базиран на открития от него „Скаларен магнитен интензитет 5".

(Алберт Тимашев)

Стефан Маринов е гениален български физик и откривател, изобретил множество функциониращи етерни двигатели).

(Петер Аиндеман)

Невероятната история на математика, печелил 14 пъти тото джакпот (ВИДЕО)

През 1990-те години румънският математик и икономист Стефан Maндeл намери начин да надхитри лотарията на Румъния, Австралия, Великобрит...

Стефан Маринов е изтъкнат български физик и изкусен експериментатор на нашето съвремие, завършил през 1997 г. живота си със странно самоубийство*.

(Сп. „Космическа генетика”)

Активен инициатор и организатор на научни търсения за създаване на генератори на свободна енергия е нестандартният учен физик Стефан Маринов

(Г. В. Николаев, „Криза във фундаменталната физика”)

източник: Wikipedia, Facebook

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 4 потребители
 • Асан 5 Асан преди 6 месеца Профил на трол?
  Ей, туй човек много хубав човек ша знайте, наш човек! Измислил безплатна енергия, пък те да вземат да го убият! Ако можем да намерим изубретенийето му, нема да има нужда вече да краднем ток, ше си прайм безплатен ток и ше си печем кебапчета без пари! И Айшету ше'й много доволна! Сите роми ше сме доволни че ше си имаме безплатен ток! Тоз професор... как му беше името, Маринов, требва да е от н виж още ›› ашата черга човек, ром демек, за да измисли как да си взима ток без пари!
 • Петко 4 Петко преди 6 месеца Профил на трол?
  Така изчезна и българина който изобрети как да си караме колите с вода.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Ха! Поредният българин открил топлата вода. Та това "чудно" изобретение го е открил още Майкъл Фарадей, още през далечната 1832 година! Демек, "създаване на електрически ток чрез магнитни полета". Иначе, за намеците за останалото "ценно" в това "изобретение", какво да кажа? Еми аз още като бях в първи клас, така като него си мислех, напротив, бях убеден даже виж още ›› , че мога да измисля вечен двигател. Докато след дълги разсъждения сам не стигнах до убеждение в противното. А именно, че "такова животно нема", както е казал Вуте. Не само че няма вечен двигател, самото словосъчетание е абсурдно. Все едно да кажеш "млад старец" или "светла тъмнина", или "ниска височина", на това му се казва оксиморон - "вечен двигател". Щом е двигател който извършва работа, във физическия смисъл на думата, то той консумира енергия, която не може да е вечна. Безсмислица пълна. Тук обаче виждам една скромна забележка намеква за самоубийството на "великия учен". Може би не са го вкарали в психиатрията случайно? След като Стефан Маринов разработва сериозен научен труд който публикува, от него сам стига до извода че неговите идеи са налудничави, тоест, противоречи на самия себе си. И се предполага, че това е дало тласък на мислите му за самоубийство - не е бил в състояние да се примири със собствения си извод който е направил. Аз също сам се убедих че не съществува вечен двигател още преди да учим по физика основните закони на термодинамиката. Обаче чак пък да искам да се самоубия за това... Ми не съм толкова луд!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Машината Тестатика не е разработена от Стафан Маринов а от Пол Бауман и това е факт от книгата на проф. Маринов, престанете да сеете дезинформация и да зомбирате и без това изпростелия българопитек
 • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Всички медии ни вменяват вина за екологичната катастрофа и предстоящ апокалипсис, а когато някой гений намери начин за чиста и най-вече безплатна енергия, го убива енергийната мафия!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Човече, безплатен обяд няма, от мен да го знаеш!
  : 0 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  @1: Шопендуро, вече и от Перпетуум мобиле ли разбираш? Безплатно е само сиренцето в мишия капан.
  : 0 !
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...