Защо черният шоколад е най-добрият избор, който можете да направите?

6624
Защо черният шоколад е най-добрият избор, който можете да направите?
Снимка: Pixabay

Черният шоколад е много полезен за здравето ни. Дори ежедневен прием спомага за правилното функциониране на тялото ни. Разбира се, има граница, която не трябва да прескачаме, защото ще натрупаме излишни мазнини и калории. Черният шоколад има много ползи, ето някои от тях:

Флаваноли

Черният школад съдържа съединения известни под името флаваноли. Това е прах от какаови зърна. Спомага за понижаване на кръвното налягане, холестерола и намалява риска от диабет. Най-много флаваноли се съдържат в него, в млечния са значително по-малко, а в белия изобщо няма. Тези съединения придават горчивия му вкус. Когато се чудите между млечен и черен шоколад, без колебание изберете черния. Той съдържа по-малко захар, по-здравословен е и съдържа много полезни вещества.

Черният шоколад спасява от емоционални сривове

Ако искате да постигнете душевно спокойствие, заложете на черен шоколад с възможно по-високо съдържание на какао, тъй като консумацията...

Диета с черен шоколад

Той ни държи сити дълго време, което е голям плюс, особено ако искаме да отслабнем. С по-ниско съдържание на въглехидрати е, което прави отслабването 10% по-бързо. Той се усвоява по-лесно и спомага за по-бързото превръщане на мазнините в енергия. Изберете шоколад с поне 70% какао.

Кожата ни

Флаванолите, които преобладават в съставките му, са много полезни антиоксиданти, които зашитават кожата ни от вредните ултравиолетови лъчи.

Храните, с които лицето ви ще засияе

Искате ли да имате здрава, красива и сияйна кожа? Един от начините това да се случи е като я „подхранвате” с правилните вещ...

Подобрява настроението

Колкото и странно да ви звучи, черният шоколад доказано е полезен и за психическото ни състояние. Ако се чувствате зле, в дупка или в депресия е препоръчително винаги да имате малко черен шоколад в себе си. Доказано е че той редуцира симптомите на депресия.

Укрепва сърцето

Намалява риска от сърдечните заболявания, когато го консумирате редовно. Също така спомага за редуцирането на „лошия“ холестерол в кръвта и нормализира кръвното налягане.

В Пловдив ще се проведе дебат за здравеопазването в Европа

На 14 юни от 11:00ч в Аудитория 3 на Медицинския университет в Пловдив ще се проведе публичен дебат с Витянис Андрюкайтис, комисар по з...

Подобрява зрението

Според учени достига до кръвта в мозъка и подпомага кръвоснабдяването на ретината. Чрез редовна консумация на черен шоколад можете да подобрите зрението си.

Повишава интелигентността

Повишава притока на кръв в мозъка, което ни прави по-внимателни и концентрирани. Доста полезен е за възрастните хора, които след няколкомесечен редовен прием трайно подобряват говорните си способности, вниманието и функционалната памет.

Приема на черен шоколад в умерени количества е много полезен за всички органи, но най-вече за мозъка и сърцето. Той може да подобри много вашето здравословно състояние. Но не бъркайте черния и млечния шоколад, всички изброени по-горе се отнасят само за черния, който има богато съдържание на флавоноиди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com