Защо трупаме мазнини около корема

10931
Защо трупаме мазнини около корема

Мазнините около корема могат сериозно да понижат самочувствието ни и да ни накарат да се чувстваме зле в собственото си тяло. Каква е причината за тях и можем ли да ги избегнем?

Прием на тестени храни

Девет храни, които са вредни, ако се консумират в неправилно време

Важно е не само да приемаме здравословни храни, но и времето, през което ги консумираме. Полезната храна, приета в неправилно време, мо...

Един от главните виновници да трупаме мазнини около корема е честата консумация тестени изделия. В тази категория спадат хлябът, баничките и всички подобни закуски, кексовете и всякакви други сладкиши. Когато тестените изделия са и с наличието на много преработена захар резултатът веднага се вижда под формата на паласки и мазнини около корема. За да се отървете от тлъстинките, трябва да намалите чувствително приема на тестени храни и сладки. Ако не можете да се откажете напълно от хляба, то поне заложете на пълнозърнест такъв или го заменете с картофи.

Обездвижване

Работата на бюро е сред другите водещи фактори за трупане на коремни мазнини. Всъщност заседналият начин на живот като цяло е виновник за проблема. Ако длъжността ви е такава и няма как да ставате по-често в работно време, то поне през останалите часове гледайте да се движите максимално и на ден правете по минимум 6000 крачки. Това ще допринесе в борбата с коремните мазнини. Вариант е и да правите коремни преси и упражнения с повдигане на краката, които са сред най-добрите методи за отслабване в областта на корема. 

Липса на фибри

Футуролог: Променете начина си на живот, за да спасите здравето си

С времето хората ще забравят напълно за коронавируса, но ще се появят нови епидемии, смята японският футуролог Мориносуке Кавагучи. Сле...

Фибрите за важна част от нашето меню. Те подпомагат лесното храносмилане и по този начин са полезни за диета. Освен това дават усещане за ситост по-дълго. От друга страна, ако не приемате достатъчно фибри, това ще си проличи при натрупването на мазнини около корема. За богата на фибри диета хапвайте повече мюсли, зеленолистни зеленчуци, плодове, пълнозърнест хляб, кафяв ориз.

Липса на достатъчно магнезий

При такъв вид дефицит ще усещате крампи в прасците и ще се забележите, че трупате тлъстинки в зоната на корема. За да възстановите запасите си, може да приемате хранителни добавки с магнезий и/или да похапвате храните, които са богати на този минерал. Такива са ядките и най-вече бразилските орехи, листните зеленчуци, какаото, морските дарове и др. 

Как да отслабнем в областта на корема?

Четири начина да спрем „емоционалното преяждане“

Неспособността да се откажем от нездравословното хранене се дължи на промяна в системата за вземане на решения и импулсния контрол. Зат...

На първо място увеличете движението си и използвайте възможно най-рядко превоз и асансьор. Ходенето пеш и изкачването на стълби ще ви помогне много. Също и карането на колело. Пийте поне по 2 литра вода на ден и се хранете с пресни плодове и зеленчуци. Ако приемате хляб, гледайте това да е през първата част на деня, за да имате време да изгорите калориите. Най-вече е важно да бъдете постоянни и да не се отказвате. Резултатите ще дойдат, но трябва и да имате търпение. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com