Защо запознанствата в интернет създават по-стабилни връзки?

5514
Защо запознанствата в интернет  създават по-стабилни връзки?
Снимка: iStock

Странно е, но се оказва, че онлайн запознанствата във виртуалния свят създават много по-сериозни взаимоотношения от тези в реалния. Трудно обяснимо - но е факт. Да потърсим все пак някои отговори на тази загадка.

Момичетата обичат романтични отношения, затова често търсят думите „любов”, „романтика”, „сърце” в интернет-профила на партньора. Те харесват момчета, които ще бъдат откровени, романтични и добри с тях.

Изненадващо се оказва, че интернет-потребителите държат на грамотността. Само 32% сред тях ще се заинтересуват от човек, допуснал в един абзац или съобщение няколко правописни и пунктуационни грешки. Приблизително същото се случва в чат-кореспонденцията между момичета и момчета: слабо грамотните е малко вероятно да се радват на по-нататъшно общуване.

Връзки от разстояние. Възможна ли е онлайн любовта?

Границите са затворени. Локдаун. Пандемията се е превърнала в чудесно извинение за тези, които изграждат отношения от разстояние. Не е...

Половината от ползващите сайтове за запознанства са хора на възраст от 18 до 35 години. Това е изненадващо за онези, които мислят, че само хората над 30-годишна възраст киснат в подобни сайтове. Но то е естествено и нормално. Младите хора търсят контакти и връзки, чувствата при тях са по-силни - а това е известна гаранция и за силата на създадената връзка.

Впрочем, сайтовете за запознанства не бива да се подценяват: в световен мащаб печалбата им е 2 милиарда долара годишно.

При запознанствата в интернет хората много често лъжат за такива свои показатели като тегло, височина, а дори и възраст. В 81% от тези сайтове - както платени, така и безплатни, има такива потребители. Най-малко се мами за възрастта, защото не може да се крие. Най-често се лъже за килограмите и височината. Мъжете понякога добавят няколко сантиметра към реалния си ръст – а жените, от своя страна, твърдят, че теглото им е по-малко от истинското. Това е разбираемо: много мъже избягват запознанства с жени с повечко килограми. 

Жените се страхуват от мъже, които изглеждат заплашително, постъпват неприятно, имат агресивно държане. Те веднага ги категоризират като „маниаци“ и ги отстраняват при избора на партньор за общуване. Въпреки, че много често такива мъже с външната си агресивност прикриват вътрешна крехкост и слабост. Но, разбира се, дамите постъпват съвсем разумно, като предпочитат да бъдат предпазливи!

Как да запазим приятелствата от дистанция

През последните години отношенията ни с хората добиха все по-виртуални измерения, а за някои може би се чувстват изгубени или прекъснат...

1/3 от всички познанства в интернет се провалят. Партньорите никога не се срещат. Те прекъсват общуването просто, защото не се харесват по едни или други причина. Любопитното е, че мнозина продължават виртуалното общуване, но се отказват от реалните срещи, като обясняват, че им е по-лесно да общуват във виртуалния свят. Изследванията са установили как мъжете превъртат профилите в сайтове за запознанства: те четат текста за потребителката много бързо и повърхностно - а гледат снимките с 65% по-дълго време от жените.  

След всичко това можем по-лесно да си отговорим защо връзките, създадени чрез запознанство в интернет, се оказват по-стабилни и дълготрайни. Просто партньорите са преодолели повече и по-необичайни препятствия по пътя към своето познанство, имали са време да се опознаят преди първата си реална среща. Затова и разочарованията сетне са по-малко, а връзката им е по-устойчива на изпитанията в реалния свят - след като е преодоляла пречките във виртуалния.

---

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com