Борисов за Гърция: От 5-6 години темата все е "дайте пари"

9923
Борисов за Гърция: От 5-6 години темата все е "дайте пари"
Снимка: БГНЕС

От пет-шест години темата на Гърция към ЕС е „дайте пари”. В същото време ние сме се старали да харчим колкото изкарваме, да спазваме финансова дисциплина. Не съм се изказвал в толкова остър тон: „Стига Гърция, вижте Видин”, каза премиерът Бойко Борисов по време на блиц контрола в парламента (бел. ред. – така беше поставен въпросът от депутата от „Патриотичния фронт” Николай Хайтов. Хайтов попита има ли опасност за българската банкова система заради Гърция).

В България гръцки банки няма – говорим за български юридически лица. Банкова криза у нас липсва, за разлика от Македония, Румъния и Турция, заяви Борисов. Евентуално би имало проблем, ако се тръгне да се теглят пари от една банка и да се прехвърлят от друга – в рамките на банковата ни система. Ако сами не си създадем от глупост истерия, няма какво да се случи в България, подчерта премиерът.

Симеон Дянков предрича бърза разпродажба на гръцки банкови активи

Оставени без подкрепата на Европейската централна банка (ЕЦБ), гръцките баки бързо ще фалират. Това коментира бившият вицепремиер и ми...

Бойко Борисов посочи като проблем за банковата ни система липсата на управител и на подуправител за „Банков надзор” на БНБ. Това трябва да се поправи възможно най-бързо по негово време, смята той.

Междувременно в Twitter вече излезе информация, че гръцкият премиер Алексис Ципрас е приел да има споразумение за дълга. Заседанието на еврогрупата е отложено за 17:30 часа, като се очаква вечерта да има някакво развитие по въпроса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика