Санкции на ЕС срещу Ринат Ахметов могат да засегнат българско предприятие

29531
Санкции на ЕС срещу Ринат Ахметов могат да засегнат българско предприятие
Снимка: Getty Images

Евентуални санкции от страна на Европейския съюз срещу украинския милиардер Ринат Ахметов могат да повлияят и на България. Това пише в свой материал разследващият сайт „Биволъ”.

Според информацията при санкции срещу Ахметов е възможно да бъде засегнато българското предприятие „Промет Стийл”. Предприятието произвежда обикновени и специални стомани. То беше купено от украинския олигарх през 2008 година, а след затварянето на „Кремиковци” точно „Промет Стийл” е основен промишлен двигател с годишен оборот от близо 250 млн. долара.

Референдумът за статута на Крим може да е преди края на март

Референдумът за статута на Крим може да се проведе преди края на този месец. Това заяви премиерът на автономната република Сергей Аксен...

Опасенията за евентуални санкции срещу Ахметов са заради установени връзки между него и сина на Виктор Янукович – Александър. В Швейцария вече има разследване заради подозрения за пране на пари от страна на семейство Янукович. Оказва се, че фирма за търговия с въглища (Mako Trading), която е създадена за Александър Янукович, се управлява от мениджър на име Феликс Блитщейн, който пък има обща компания с Жозеф Ридуег. Ридуег е член на борда на директорите на холандската Metinvest International – точно тази фирма е създадена от Блитщейн и е продадена на Ринах Ахметов, преди да премине в холандски ръце. Metinvest International, чието предишно име е Leman Commodities, е регистрирана на същия адрес, на който е регистрирана и Mako Trading – фирмата на Александър Янукович.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика