Сергей Цветарски е новият председател на НСИ

22539
Сергей Цветарски е новият председател на НСИ
Снимка: БГНЕС

Досегашният заместник-председател на Националния статистически институт Сергей Цветарски ще бъде новият председател на институцията. Това реши правителството, предаде БГНЕС.

Сергей Цветарски притежава магистърска степен по специалността "Статистика" от УНСС. В структурата на НСИ работи почти 30 години, има различни специализации и научни публикации, владее английски и руски език.

Българите живеят средно по 74,5 г.

Средната продължителност на живота общо за населението на страната, изчислена за периода 2011-2013 г., е 74.5 години. Спрямо предходн...

През април Цветарки бе определен за временен ръководител на НСИ и стана ясно, че той ше поеме институцията след изтичането на мандата на Ренета Инджова.

Преди време между Инджова и нейните заместници Цветарски и Диана Янчева се разрази скандал. Бившата премиерка заяви, че другите двама съгласуват статистическите изследвания с Министерски съвет и са политически назначения. От своя страна заместниците отговориха, че са дългогодишни служители на НСИ и единственото политическо назначение е това на Инджова.

Сергей Цветарски бе назначен за заместник-председател на НСИ през август 2013, след като Инджова поиска предшественикът му да бъде уволнен заради нарушения при обществените поръчки. Самата Инджова пое института през март 2012, когато преидшната шефка Мариана Коцева стана съветник в европейската статистическа служба „Евростат”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика