Безплатна приключенско-образователна академия мотивира над 600 деца от 20 населени места да обичат училището

5530
Безплатна приключенско-образователна академия мотивира над 600 деца от 20 населени места да обичат училището

Над 600 деца на възраст между 6 и 14 години ще се включат в лятна приключенско-образователната академия, която е първата част от програмата „Забавно лято, грижовна есен” – 2017, инициирана от Фондация BCause, в партньорство с Народно читалище “Бъдеще сега”. Втората част от програмата е предназначена за възрастни хора, които ще могат да се възползват от специализирани медицински прегледи на място. Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на „Филип Морис България“ ЕООД, като част от инициативите на Филип Морис Интернешънъл за корпоративна социална отговорност за подпомагане на общностите в различни тютюнопроизводителни региони и общини в България.

Тази година за първи път в програмата е включен и предприемачески панел, който има за цел да предостави икономически възможности за развитие на младите предприемачи от тютюнопроизводителните региони. Новото направление в програмата се осъществява със съдействието на центъра за предприемачество и обучения „Ринкър” и е част от наградите Rinker’s Challenge. Четирите екипа, които представят най-добрата идея и изразят най-силна мотивация, ще бъдат поканени директно да се включат в най-мащабната надпревара за предприемачи Rinker’s Challenge 2017. Те ще имат възможността да участват във финалната част на конкурса като се състезават за стартово финансиране на проекта си в размер на 20 000 лв. Младите предприемачи ще работят с екип от ментори и експерти по бизнес развитие.

Разширяването на програмата „Забавно лято, грижовна есен” е следствие на отчетения успех от провеждането й през 2015 г. и 2016 г. През миналата година инициативата на „Филип Морис България“ бе и сред отличените в Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите. Тази година „Филип Морис България” ЕООД финансира провеждането на трите части на програмата в разширен брой тютюнопроизводителни региони и населени места в страната – Дулово, Окорш, Правда, Черник, Шишманово, Караманци, Албаница, Хаджидимово.

МОН призна провала си с приема за първи клас

Министерството на образованието призна, че държавата се е провалила в опита си да систематизира приема на ученици в общински училища. Т...

Едно от направленията на програмата цели да бъдат създадени възможности за децата от различни възрастови групи от тютюнопроизводителни региони в България да подобрят способностите и мотивацията си за учене, да придобият умения и познания чрез участие в образователни и забавни дейности през лятото.

От началото на м. юли до края на м. август тази година над 600 деца, разпределени в 27 групи, ще посетят летните занимания в 20 населени места – в селата Сатовча, Вълкосел, Кочан, Слащен, Абланица, Цар Самуил, Странджево, Нова Черна, Бенковски, Силен, Черник, Искра, Чакаларово, Окорош, Правда и Караманци, както и градовете Тутракан, Крумовград, Хаджидимово, Дулово. Те ще използват лятната ваканция, за да се посветят на личностно развитие, умения за работа в екип, наблюдателност, връзка с природата и света около нас чрез различни видове игрови модели, адаптирани към съответната възрастова група.

Успехът на двете издания на лятната Приключенско-образователна академия, подпомагана и от местната общинска администрация и училищата, провокира организаторите да развиват и надграждат образователните модули, като по този начин даряват децата с незабравимо детство, щастлива ваканция и ги мотивират да обичат училището и учебния процес.

Училището, от което започва вторият шанс

Вие познавате ли човек, който не е завършил училище? Аз не. Мислех си, че тук това просто не се случва толкова често, колкото в САЩ нап...

„Второто направление на програмата е насочено към подобряване на здравния статус на възрастните хора от регионите, където се отглежда тютюн, чрез осигуряване на безплатни специализирани медицински прегледи и консултации на място и предоставяне на допълнително лечение и медицинска грижа в случаите на необходимост.” – заяви Вержиния Джевелекова, мениджър корпоративни отношения на „Филип Морис България“ ЕООД

Във втория етап на програмата Фондация BCause в партньорство с Фондация “Направи добро - Александровска” към Александровска болница организират специализирани медицински прегледи на място за възрастните хора от четирите региона в страната. Прегледите стартират през месец октомври и приключват в началото на м.ноември. Специалисти от Александровска болница ще проведат безплатни консултации в избрани центрове в общините Сатовча, Хаджидимово, Крумовград, Кирково, Тутракан, Ситово, Дулово, Стамболово, Харманли и Минерални бани.

„Тази година програмата „Забавно лято, грижовна есен” е много специална за нас. За първи път предприемачески модул ще търси и развива млади и талантливи предприемачи от тютюнопроизводителните региони в страната. Това е огромно предизвикателство за нас - започваме серия от срещи с хора с идеи за бизнес и активни неправителствени организации в регионите на Благоевград, Кърджали, Силистра и Хасково.

От тях 60 ще се включат в тренировъчните програми, в които ще се запознаят детайлно с генерирането, формулирането и презентирането на своите бизнес идеи. Те ще бъдат поставени в конкурентна среда помежду си, а класираните от първо до четвърто място ще бъдат поканени директно да се включат в най-мащабната надпревара за предприемачи Rinker’s Challenge 2017 и да участват във финалната част на конкурса.” - допълва Ана Миланова, координатор по проекта от страна на BCause.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com