X
 
 

Бойко Борисов: Българите живеещи в чужбина искат да се върнат

12091 7
Бойко Борисов: Българите живеещи в чужбина искат да се върнат
Снимка: Правителствена пресслужба
"Благодаря за патриотизма и за усилията, които полагате. Вие сте будители." С тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към участниците в Годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина, която се провежда в град Пловдив.

Премиерът акцентира върху усилията на правителството, така че да се върнат в България повече български семейства, живеещи в чужбина и подчерта огромното значение на съвместната работа с Асоциацията на българските училища в чужбина. "Направили сме връзка, за да може да централизираме усилията на ниво министерства", изтъкна премиерът Борисов. По думите му обратната миграция се случва, когато се осигурят по-добри условия за живот, но и се създадат условия, така че да бъдат подготвени децата на семействата, които искат да се върнат в България. "Стотици семейства се обърнаха към нас с желание да се върнат", посочи министър-председателят.

Борисов: Над 200 училища в страната се ремонтират основно

Над 200 училища в цялата страна се ремонтират основно. Едновременно с пътищата, мислим и за поколенията – да бъдат добре образова...

"Вече работим в синхрон и съм убеден, че ще постигнем повече резултати", обърна се премиерът Борисов към представителите на българските училища в чужбина. Министър-председателят добави, че в бюджета за догодина ще бъдат отделени 2 000 000 лева, с които допълнително да бъдат подкрепени настоящите усилия. Премиерът Бойко Борисов отбеляза сериозната подкрепа на правителството за сферата на образованието и напомни, че са осигурени 700 000 000 лева за ремонти на близо 1 000 училища в страната.

Actualno.com

Етикети:

 • Антонио 7 Антонио преди 6 месеца Профил на трол?
  Няма връщане ,децата не знаят български а и не им трябва да знаят, в чужбина е по евтино храна дрехи
 • Анонимен 6 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Хахаха гнусен долен педи грипал. За какво да се връщаме. Защото подобрихте жизнения стандарт на гражданите. Само за добавя, че храната и хранителните продукти са с по добри качества и са на по ниски цени. Да не говорим за бялата техника еднакви цени само, че ние нали сме от третия свят затова в България ни продават 3то качествената техника. А пък за заплатите да не говорим. Но тиквата си остава т виж още ›› иква. Всички сте БОКЛУЦИ
 • Слона от Орландо 5 Слона от Орландо преди 6 месеца Профил на трол?
  Тоз пък?! Дали не живее в някаква виртуална реалност, да му се чуди човек?! Че кой ще се върне бе, и най-важното, защо ще се върне? Да му изплащат внуците и правнуците до десето коляно заемите, които теглите, за разни глупости и най-вече собствено гушене. Да храни цял рояк неработещи институции - министерства и агенции, които създавате ежемесечно за щяло и нещяло, за да си уреждате кадрите на голе виж още ›› ми заплати и тлъсти бонуси срещу нула работа. Да им се подиграват в очите разни монополисти, олигарси и обирджии, за благото на които Вие и цялата парламентарна паплач, всички до един без разлика на цвят и абревиатура, така възторжено милеете. Не, господин Борисов, тоя сън май само Вие го сънувате.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Българите живеещи в чужбина искат да се върнат когато се махне тиквата
 • Анонимен 3 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Няма нужда да ни убеждава някой. Кой не иска да се чувства комфортно? Знаем, че искат, но биха се върнали само ако бъдат премахнати причините, които ги накараха да заминат. За съжаление обаче, вместо да намаляват, те се увеличават. Усилията, за които говорят, се правят по скоро да прогонят и останалите, които все още не са заминали.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Българите живеещи в чужбина искат да се върнат, след като ние, клонингите на БКП, руските мастии ДПС, БСП, ДПС и други Обединени Идиоти паднем от власт!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Вече се вият опашки по всички ГКПП-та... цените на жилищата рязко скачат... заплатите падат заради голямото предлагане на квалифицирана работна ръка на пазара на труда... Цъфтим! До една година ще постигнем БВП на Китай, че и ще го задминем даже!