Проф. Танев: Проблемът за качеството идва от тези отвратителни учебници

20755
Проф. Танев: Проблемът за качеството идва от тези отвратителни учебници
Снимка: БГНЕС

Правим всичко възможно съставът на Министерството на образованието да сме в добри отношения с родителите.

Това каза просветният министър проф. Тодор Танев пред БНТ.

За съжаление в България много хора говорят точно обратното на това, което е истина.

Това заяви министърът на образованието проф. Тодор Танев във връзка с твърдения, че прикрива злоупотреби във фонд "Научни изследвания"....

„Правим всичко възможно децата да спортуват. В училищата няма физкултурни салони., има подвижни сглобяеми и догодина министерството ще поиска още средства, за да оборудват училищата със спортни съоръжения. Спортът трябва да бъде един вид еманципиран и да бъде толкова важен като химията и физиката, да не говорим за българския и математиката”, каза министърът. Няма здрав дух без здраво тяло, подчерта той.

Предстои да бъде въведена системата таблет за всяко дете, анонсира министърът.

Тези, които ходят на гурбет в чужбина колко по-различни се връщат. Интернет направи това приобщаване на групи, което никой не е могъл да го направи. „Интернет ни вкара в глобалното село”, каза Танев.

Направено е всичко възможно, за да се увеличат заплатите на учителите, посочи той. Това ще се случи след като се преизчислят категориите. Това вдигане на заплатите, по думите на министъра, „го дължим на правителството и на Бойко Борисов. Той не ги дава парите, той казва да се направи”, заяви Танев. Според него „покачването на заплатите ще стане вероятно другия месец”.

Танев: Не прикривам злоупотреби във фонд "Научни изследвания"

Министърът на образованието Тодор Танев предлага към учебниците от 1-ви до 4-ти клас да има упътвания, които поправят грешките в пома...

„Проблемът за качеството на обучение в училище идват благодарение на тези отвратителни учебници. Но сега с новия закон образованието ще стане по-гъвкаво”, смята министърът. Учениците са поставени във фокуса на този закон. „Те са във фокуса на закона, което се прави за първи път от 123 години”, заяви Танев. Той се ангажира, че ще направи всичко възможно да се напишат нови учебници. „Но аз няма да допусна професори да пишат учебници”, заяви министърът.

След като се оплака, че постоянно е атакуван, според него от тролове, Танев обясни, че „никой досега не дръзна да затваря кранчета, никой до момента не прави нищо за Фонда „Научни изследвания”. Аз съм за това, ще направя всичко това”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com