Радан Кънев обвини Кунева за спрените пари за образование

1843
Радан Кънев обвини Кунева за спрените пари за образование
Снимка: БГНЕС

В момента хората в целия западен свят отхвърлят фалшивия сблъсък между еднаквите партии, докато в България ГЕРБ и БСП разиграват точно това. Това обяви в Русе председателят на "Нова Република" Радан Кънев.

Заедно с членовете на Политическия съвет на дясното обединение Борис Станимиров и Ивайло Цветков той представи националната подписка за Пакта за растеж без корупция, която "Нова Република започна" вчера.

„Точно в този момент на нас се опитват да ни пробутат „сблъсък“ между внуците на Политбюро и шофьорите на Политбюро, които после ще направят голяма крадлива коалиция“, каза Кънев.

Радан Кънев: Големият политически риск е БСП

Всеки, който обещава да раздава, лъже от началото. Парите, пенсиите, цялото благополучие се създава от хората, а не от чиновниците. Ак...

Председателят на "Нова Република" обвини слабото управление на Кунева в Министерството за образованието за спрените плащания по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

„Така учителите, университетските преподаватели и научните работници на България могат да загубят 2 милиарда лева. Вместо тези пари да отидат за модернизация и развитие на образованието и науката, те излетяха за кефа на Кунева и Бай Кой“, каза десният лидер.

Радан Кънев припомни признанието на Борисов, че е знаел за проблемите, но не е отстранил Кунева, за да си запази коалицията. А Кунева му трябвала като министър, за да разцепи РБ, да подкупи част от лидерите на партиите с постове и така да си гарантира още няколко месеца на власт от непълния си втори мандат.

„Операцията на Борисов по приласкаване на Кунева и разцепване на десницата струва на България 2 милиарда лева. Затова направихме "Нова Република" – за да имат десните хора истинска алтернатива срещу кражбите и некадърните партийни назначения на истински и пребоядисани комунисти“, коментира Кънев.

"Нова Република" залага на правата на човека, съкращения в администрацията и влизане в еврозоната

Новото дясно обединение "Нова Република" е единствената политическа алтернатива на социалистическите партии БСП и ГЕРБ. Това каза лидер...

"Нова Република" си поставя като основна цел да освободи образованието и науката от партийните секретари, да повиши рязко доходите на учители, преподаватели и научни работници, и така да изградим образована, конкурентна и силна нация.

Представителите на Политическия съвет на "Нова Република" продължават обиколките си из страната, за да събират подкрепа за Пакта за растеж без корупция. Той включва пет конкретни предложения – правосъдие по румънски модел, истинска децентрализация, намаляване на ДДС на 9% за книги, лекарства и основни храни, конституционна забрана за сеч на вековни гори и безусловна забрана за реклама на хазартни игри.

В същото време зам.-председателят на Движение България на гражданите" Димитър Танев видя мокра поръчка срещу Реформаторския блок и Кунева в разпространеното от просветното министерство обяснение, че страната ни ще загуби парти по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" заради свръхконцентрация на власт в ръцете на Кунева.

Във Facebook той написа: "Омертата, омертата обяснява мълчанието на ГЕРБ и БСП. Омертата за оста ГЕРБ - БСП през Дончев - Денков - Модев! Ама и някой трябва да свърши мократа поръчка срещу РБ и Меглена Кунева, без да се цапат ръцете на ГЕРБ и БСП. О, клети ми Денков и Крумова!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com