Баща на вероятна жертва от камиона ковчег: Казах му, че може да отиде където поиска, стига да е безопасно

5316
Баща на вероятна жертва от камиона ковчег: Казах му, че може да отиде където поиска, стига да е безопасно
Снимка: Getty Images/Guliver

Семейства от Виетнам обявиха днес, че съществува вероятност техни роднини да са сред 39-те души, открити мъртви в ТИР в Англия, пише dnes.bg. Първоначалната информация бе, че жертвите са китайци, но още тогава изрази мнение, че "нещата са в развитие". Бащата на 20-годишния Нгуен Дин Луонг разказал, че се притеснява да не би синът му да е сред загиналите, понеже не се е свързвал с него от миналата седмица. Тогава момчето му съобщило, че възнамерява да се присъедини към група в Париж, която се опитва да достигне до Англия. Когато са се чуло за последно бащата е казал на младежа, че може да отиде където си поиска, стига да е безопасно, а за пари да не се безпокои, че той ще има грижата за това.

Притесненият татко обяснил, че синът му е напуснал дома си в централната провинция Хатин още през 2017 г. Отишъл да работи в Русия, а по-късно - в Украйна. През април 2018 г. пристигнал в Германия, а после - във Франция. Тогава казал на семейството си, че иска да отиде във Великобритания. По-големият брат на Луонг - Фам Дин Хай, казал, че Луонг имал татуировка на дясното си рамо, изобразяваща молещи се ръце върху кръст. Семейството добави, че е съобщило тази информация на местните власти.

Виетнамка е сред жертвите на камиона-убиец във Великобритания?

Виетнамец изрази съмнение, че сестра му е сред 39-те души, намерени мъртви в камион във Великобритания тази седмица. Британската полици...

От Виетнамското посолство в Лондон съобщили още, че са получили обаждане от семейство във Виетнам. Родителите твърдели, че дъщеря им не се е обаждала след откриването на камиона с труповете. Роднините на 26-годишната Фам Ча Ми казали, че за последно получили SMS от момичето, в който тя съобщава, че се задушава. Съобщението гласяло: "Извинявайте много, мамо и татко. Моето пътешествие в чужбина приключва неуспешно. Мамо, обичам ви много, теб и татко. Умирам, защото не мога да дишам. Мамичко, толкова съжалявам."

Католическият свещеник Данг Ху Нам от малкото градче Йен Тхан в централната виетнамска провинция Нгеан, на 300 километра южно от Ханой, изразил пред Ройтерс мнение, че повечето от жертвите в камиона вероятно са от малък аграрен район на страната, занимаващ се с отглеждане на ориз. Някои от почернените семейства твърдят, че след оповестяването на трагичната вест от Великобритания, трафикантите са върнали пари на близките на загиналите, тъй като трафикът не е бил осъществен. Твърденията сочат суми от рода на 38 000 долара.

Смята се, че камионът, който е регистриран в България от името на компания, притежавана от жена ирландка, е тръгнал от Северна Ирландия до Дъблин, откъдето се е качил на ферибот за Уелс, а после е прекосил южна Великобритания, за да поеме контейнера. Арестувани са 25-годишният шофьор и още трима души, заподозрени за убийство и заговор за трафик на хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Ритат го паднал на земята: Скандал с полицейско насилие в Русия (ВИДЕО)

Унищожиха Триполската ТЕЦ, защото имахме 0 ракети: Зеленски

Рекорд от бягащи от задължителна военна служба в Русия

Австрийка намери глава на плъх в пакет замразени зеленчуци

Гори историческата фондова борса на Копенхаген (ВИДЕО)

Руска пропагандистка предложи бесилки за недоволните в окупираните територии (ВИДЕО)

Журналистите в Гърция стачкуват

Дания и Полша обсъждат поставянето на Железен купол над Европа

Украйна да се оправя сама: Дневният ред на САЩ е публична тайна (ВИДЕО)

Пореден крах на принц Хари в съдебния спор за полицейска закрила

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа