X
 
 

ЕС: Най-вероятно Русия стои зад отравянето на Сергей Скрипал

4101 70
ЕС: Най-вероятно Русия стои зад отравянето на Сергей Скрипал
Снимка: Pixabay
Европейският съюз е съгласен със заключенията на Великобритания, че е най-вероятно Руската федерация да стои зад атаката в Солсбъри, при която бяха отровени бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Това пише в официална позиция на Европейския съвет, която беше приета рано тази сутрин българско време.

Солидарни сме безусловно с Обединеното кралство пред лицето на мрачното предизвикателство срещу нашата обща сигурност, се казва още в позицията. Съветът категорично подкрепя и продължаващото и в момента разследване.

Захариева уточни, че срещата с Ердоган не е на най-високото ниво

Не очаквам отмяна на срещата на високо равнище във Варна с турския президент Реджеп Ердоган, която трябва да се състои на 26 март. Това...

Интересен аспект в позицията е, че тепърва страните-членки ще координират какви да са последствията, след като бъдат дадени обяснения от Руската федерация. Според руската информационна агенция ТАСС ЕС ще отзове посланика си в Русия Маркус Едерер.

Изрично Европейският съвет посочва, че използването на химически оръжия трябва да бъде "системно и твърдо" заклеймявано, тъй като представлява заплаха за сигурността на всички. Затова и Съветът настоява ЕС да засили позицията си против химическите, биологичните и ядрените оръжия, като в това число да има по-тясно сътрудничество както между страните-членки, така и с НАТО. Европейският съвет кани Европейската комисия и Върховният представител по външните въпроси (Федерика Могерини) да започнат работа и до юни да представят доклад пред Съвета с напредъка си.

Срещата с турския президент Реджеп Ердоган

Все още не е ясно дали уговорената за 26 март среща във Варна ще се състои. Снощи Европейският съвет възприе доста твърд тон по адрес на Анкара, като изрично обяви, че осъжда незаконните действия на Турция в Егейско море, с които Анкара пречи на разработването на газови находища от Кипър, в акваторията на Острова на Афродита. Съветът иска от Турция незабавно да спре със заплахите и агресивните действия, извършвани от турски военни кораби.

Борисов като герой на Алеко Константинов в Брюксел

След като се срещна с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и представителите на ЕНП, премиерът Бойко Борисов разговаря само с ...

Освен това, Съветът повтаря, че е ЕС е дълбоко загрижен от продължаващите репресии в Турция и арести на хора с гражданство от страни от Европейския съюз. Изрично е посочен арестът на двамата гръцки граничари, задържани в средата на март.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 28 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Документите по делото на масовия убиец Путин вече заемат 2 стаи в архивите на съдът в Хага. Сега се прибавиха и доказателствата от разпитаните руснаци по делото Скрипал.
 • Анонимен 28.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Местото на Путлер е в килията на Милошевич!
  : 1 !
 • Анонимен 27 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  СМЪРТ НА РУСКИТЕ УБИЙЦИ МАМА ИМ ДЕБА ЕМПЕРЕЛИСКА
 • Анонимен 26 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  СМЪРТ НА РУСКИТЕ УБИЙЦИ МАМА ИМ ДЕБА ЕМПЕРЕЛИСКА
 • Анонимен 25 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Руснаците научиха хитлеристите да избиват хора с БОВ! Руснаците са единствените наследници на Фашизма в наши дни - http ://masterok.livejournal.com/1581424.html
 • Анонимен 25.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Да, при руснаците това е традиция! Като педерастията! НКВД - ГЕСТАПО Братья по крови Полная версия http ://www .youtube.com/watch?v=R0pGB_JqMowhttp + prosvetise.com/?p=8784 + http ://multi-online.ru/load/dokumentalnye/nkvd_gestapo_bratja_po_krovi/6-1-0-5341
  : 1 !
 • Запознат 25.2 Запознат преди 1 година Профил на трол?
  Съгласно Ваймарския договор на германците им забраняват да имат ВВС ,Танкови войски и Генерален Щаб. 1922г СССР и Германия подписват РАПАЛСКИЯ ДОГОВОР.Отказват се от Териториални и икономически претенции.СССР им предоставя 5 секретни бази за обучаване.Ген. Хайнц Гудериан завършва танкова школа в СССР.
  : 0 !
 • Анонимен 24 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Циклооопчоооо....мое ли мда ме хванеш за ШЛИФЕРА!
 • Анонимен 24.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  ако ти виждаш във всеки човек циклоп, Лайнарко 24, това със сигурност значи, че циклопа си ти
  : 0 !
 • Анонимен 23 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Британските служби са заловили днес руснака доставил отровата от Москва! Следващагта седмица ще го разпитват!
 • Анонимен 23.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Да бе да той ги е чакъл на легло 2 седмици да го ФАНАТ от МИ-5 и МИ-6...спукана му е работата....тъй да знаишььь....Нещо ми намирисва на ХИБРИДНИ НОВИНкИ!!!Та значи казваш,че днес са го ЗАЛОВИЛИ,а ще го разпитват ДРУГАТА СЕДМИЦА защото МИ-5 и МИ-6 са си устроили пикник през УИКЕНДА...???ТИЯ британските испектири ДЮДЮ- СА гООООлема работа ,тъй да знаишььь!!!!
  : 16 !
 • Анонимен 23.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  хибридните новини са патент на тассСЕРЕ, агенцията на сесеУсере
  : 1 !
 • Анонимен 22 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Британците воюваха 4 години сами срещу Хитлер, доката Сталин му помагаше и се мляскаше с него! Британците не са за подценяване, и Владолф Путлер скоро ще разбере това! Доказателствата, че Путлер е извършителя са събрани, и предстои да бъдат внесени в съда!
 • Анонимен 22.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  който си търси белята, рано или късно си я намира - справка ссср ...
  : 3 !
 • Анонимен 21 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  На русофилите и на руските тъпаци много здраве от ген. Иван Колев, изклал руските подли нашественици до крак!
 • Анонимен 21.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Защо Ботев видя българските русофили като фекалии от дръгливото магаре Русия? - http ://ivo.bg/2015/06/02/%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D1%81-%D0%B1%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%BE%D0%BF%D0%BB/
  : 2 !
 • Анонимен 21.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  “Русофилите са като кърлежи, впили се в народното тяло.” З. Стоянов, Пловдив, в-к “Марица”, 15.авг.1884., уводна статия.
  : 1 !
 • Анонимен 20 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Публикувано от Виктор Суворов: „Строго секретно КАА/08.113 Москва, 2.04.1947 г., - Инструкция НК/003 47: В сградата на посолството да не се приемат местни ин-форматори и лица защитаващи на своя глава интересите на Русия, без наше нареждане, наричани кодово говноеди. Срещите да се организират от наши специални служ¬би на публични места. Посолството приема информации чрез специалните служби.“
 • Анонимен 20.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Руските им господари ги наричат Говнояди, а ние им казваме Лайняри! Жалки продажни твари!
  : 1 !
 • Отвратен 20.2 Отвратен преди 1 година Профил на трол?
  Всички предателства в историята ни са извършени от русофилите. Те и русия бяха против СЪЕДИНЕНИЕТО.Те написаха ПОЗОРНИЯ МАХЗАР до Султана в който го молеха да обяви война на Б-я и да ОКУПИРА Источна Румелия.Те детронираха Княз Батенберг и русия им плати 300000 лв и се похвалиха че им излязло ЕФТИНО.
  : 1 !
 • Анонимен 19 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  ГОВНОЯД 14,6, както и очаквах неграмотността ти е бездънна! Криеш невежеството си зад "чичко Гугъл", така ли? Празната ти глава кънти! Твърдиш нещо, а не можеш да дадеш пример! Дай доказателства, или не можеш, червена дрисня 14.4! Не знаеш къде се е случило, кога се е случило, какви отрови са използвани и т.н.? Отново лъсна мозъчната ти недостатъчност, жалка твар!
 • Анонимен 19.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  не се чуди, за руските тролове избират от всички кретени най-малограмотните ...
  : 1 !
 • ей КРЕТЕН /19/ колко пъти да ти пиша "НАЙ вероятното "си доказателство???Прочети го и стига си подсмърчал КАТ ПУЛЕ ПРЕД МАЙКА СИ!!! 19.2 ей КРЕТЕН /19/ колко пъти да ти пиша "НАЙ вероятното "си доказателство???Прочети го и стига си подсмърчал КАТ ПУЛЕ ПРЕД МАЙКА СИ!!! преди 1 година Профил на трол?
  "Много е вероятно" Британските военослужащи в Индия да са тровили местното коренно население с Бойни Отровни Вещества играейки КРИКЕТ!!!АУУУ...какви НЕГОДНИЦИ!!!УБИЙЦИ!!!Нещата са повече от ясни!!!...."Много е вероятно"нали?!!!!
  : 13 !
Нагоре
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...

Последно в Актуално