Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обстрелваният Белгород се оказа един от най-добрите за живеене градове в Русия: Оценка на руските власти

03 април 2024, 14:57 часа • 4848 прочитания

Белгород е определен като един от най-благоприятните за живеене градове в Русия през 2023 г. според класация на руското министерство на строителството, пише руският телеграм канал "Блетгород".

Граничният град, който от месеци е обстрелван регулярно от украинските сили, а едновременно с това през последните две седмици и руските военни пилоти започнаха около него да изпускат бомби (Резултат, непостигнат от друга армия: Руснаците за 14 дни изпуснаха 14 бомби над Русия), според руските чиновници се оказва чудесно място за живеене.

Градът е сложен в топ 5 на големите руски градове (с население до 1 милион души) с благоприятна жизнена среда за 2023 г. Оценка е базирана на качеството на жилищата, инфраструктурата, социални и развлекателни съоръжения и зелени площи.

Още: Заплашихте живота ни: Руснак написа жалба срещу путинската армия за изтърваните бомби над Белгород (СНИМКА) 

Сред градовете с благоприятна среда в класацията са попаднали и някои по-малки населени места в Белгородска област - например, Грайворон, където имаше боеве на руските партизани с редовните руски части или Шебекино, което според руското издание "Вьорстка", е било обстрелвано с артилерия и дронове общо 176 дни за двете години от началото на войната.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес