Огромен пожар погуби десетки хора в Русия (ВИДЕО)

7211
Огромен пожар погуби десетки хора в Русия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Пожар избухна в търговския център "Зимна Вишна" в руския град Кемерово, като огънят отне живота на десетки хора.

Трагедията се разигра на четвъртия етаж на търговския център, като огънят бързо е превзел около 1500 квадратни метра от сградата. Досега е известно за 40 загинали, 11 от които деца, но по данни на ТАСС загиналите са 37. Има 43 ранени, а 69 души са в неизвестност, като 40 от тях са деца и много от все още водещите се за изчезнали са хора с една и съща фамилия, съобщава Агенция "Фокус" по данни на руското издание "Известия".

Три деца и жена загинаха при пожар в руски търговски център (СНИМКИ)

Три деца и жена загинаха при пожар в търговски център в руския град Кемерово. Пострадали са още 26 души, които са откарани в болници. Е...

От горящата сграда са спасени 20 души, други 100 са евакуирани. В градската болница са 17 души, сред които 7 деца. Двама възрастни са в тежко състояние.

В гасенето на пожара участват 230 спасители и 50 пожарни, като в Кемерово е кацнал самолет със спасители. Пожарът още не е овладян и най-вероятно ще срине цялата сграда. Според първоначалните данни причината за пожара може да е свързана с деца, които са си играли. Стана ясно и, че мястото, където е избухнал пожарът, е било облицовано с пластмаса. Облицовката и изолацията са отделили отровен дим, четири вдишвания от който са били достатъчни, за да се получи смъртоносно отравяне.

ТАСС съобщи, че в пожара са загинали и около 200 животни от зоопарк, който е бил на третия етаж на сградата, информира БГНЕС.

Пожар взе 13 жертви във висока сграда във Виетнам

13 души загинаха, а много бяха ранени при пожар в нощта срещу петък в страда в Хо Ши Мин - икономическата столица на Виетнам, предаде A...

"Защо не са спасявали нашите деца? Казвам им, там са децата ми, а те: "Сега ще го локализираме" ... Можеха спокойно да ги измъкнат, стълбите не бяха задимени ... Вашето МЧС въобще не е подготвено", твърдят ужасени жители на Кемерово.

"Имат ли шанс децата ни или не? Там е дъщеря ми на 5 годинки и синът ми на 9. А първият ми син загина в Кавказ. Как да живея с това, кажете ми, моля ви?", питал отчаян мъж, който не знае къде са децата му.

Гражданите поискаха от властите на всеки 20 минути да съобщават какво се случва по време на пожара. "Кажете какво става, кои етажи сте проверили, къде сте намерили живи, не сте намерили - мъртви сте намерили. Не разбираме защо вече пет часа чакаме, никой не казва какво се случва", пита един от хората представителите на властта.

"Огнището е стая с батут. Предварителната версия е, че едно от децата е имало запалка, това е предварителната версия, именно от тази стая с батута е започнало горенето на дунапрена, точно в басейна с дунапрен, който просто е избухнал като барут", разказва пред журналисти Владимир Чернов - заместник на губернатора на областта.

Баща и двете му деца изгоряха живи при пожар в Средец

Баща и двете му деца изгоряха живи при пожар на ул."Захари Стоянов" №11 в Средец, а други трима са в болница с тежки изгаряния, съобщих...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украйна конфискува активи на назначения от Русия губернатор на Запорожка област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 25.04 - Байдън подписа военната помощ, първата пратка вече е на път

Лукашенко: С Путин решаваме за ядрените оръжия - как и кога

Десетки хиляди полети имали проблеми с навигацията, подозират руска намеса

За създаване на "терористично общество": Русия арестува задочно Гари Каспаров

"Спрете лодките": Лондон с крайни мерки срещу мигрантите

Една голяма заплаха виси над Германия

Кой държави дават най-много военна помощ за Украйна - ето по колко милиарда отпускат

Като ресторантьор ти иде да си скубеш косите - какво разказват собственици на заведение

Нарушаване на пътните правила в чужбина: ЕС с по-строго законодателство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа