X
 
 

Освобождават французин, убил родителите и децата си

1970 0
photo of Освобождават французин, убил родителите и децата си
Снимка: Thinkstock
Условно ще бъде освободен от затвора французин, който е убил родителите си, съпругата и децата си, след като се е преструвал, че е успяващ лекар. Мрачният случай е вдъхновил книга и филми.

Жан-Клод Роман убил родителите си, жена си и двете деца през 1993 г., тъй като те щели да научат за неговия двоен живот. МЪжът прекарал почти 20 години, преструвайки се, че е успяващ лекар и изследовател, работещ за Световната здравна организация, базирана в Женева.

Първи данни за убийството край Смолян

Досъдебното производство за намерения вчера труп в гора край Смолян на неизвестен мъж е за умишлено убийство. Лицето му е било нахапано...

Неговият адвокат Жан-Луи Абад заяви пред АФП, че клиентът му ще бъде освободен, но това няма да се случи днес. Френските прокурори потвърдиха решението на апелативния съд в Бурж, централна Франция, като заявиха, че той трябва да излезе до 28 юни.

Роман, сега на 65 г., ще бъде под електронно наблюдение в продължение на две години и трябва да живее в район, одобрена от съдебната власт. В тази връзка адвокат на семейството на убитата съпруга на Роман Флоранс заяви, че това е много трудно време за роднините.

"Това е огромно разочарование за моите клиенти и причина за голяма болка. Те чувстват, че всичко е свършило за г-н Роман, но никога няма да свърши за тях", казва Льор Муро.

Осъден на доживотен затвор през 1996 г., Роман има право да бъде освободен от 2015 г. насам.

Арестуваха българин заради убийството на гръцки бизнесмен

31-годишен българин, обвинен във връзка с убийството на 47-годишния гръцко-австралийски бизнесмен Джон Макрис във Вула, южна Атина, пре...

Неговият случай се радва на интерес във Франция. Той е вдъхновил книгата "L'adversaire" ("Противникът") на Еманюел Карер, която е екранизирана през 2002 г. от Никол Гарсия с участието на известния френски актьор Даниел Отьой.

Случаят също така вдъхновява филма от 2001 г. на френския режисьор Лоран Канте, който беше много добре приет.

Роман крие неуспеха си да се квалифицира като лекар от семейството си и вместо това твърди, че е високопоставен изследовател на СЗО. Застрашен от излагане, когато кредиторите го взимат на мушка, Роман, тогава на 38 години, извършва убийствата на 9 януари 1993 година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители