Путин си построил "Царско село", в него живее и бившата му жена с настоящия й съпруг (ВИДЕО)

10447
Путин си построил "Царско село", в него живее и бившата му жена с настоящия й съпруг (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Президентът на Русия Владимир Путин, подражавайки на руските императори от миналото е построил за себе си и своите роднини ново "Царско село" - конгломерат от владения в Подмосковието около официалната резиденция в Ново-Огарьово. Това е много важно място - именно то беше цел на украинските дронове на 30 май 2023 г. Интересното е как историята на това "село" нагледно илюстрира нравите на управляващото семейство Путини, използвайки подставени лица и чуждестранни офшорки, отнемайки жилища на провинили се и криейки доходи от данъци. Разкритията стават благодарение на "разбиването" на имейла на първия съпруг на дъщерята на Путин Катерина - Кирил Шамалов. Сватбата между двамата се е състояла на 24 февруари 2013 г., но бракът не е регистриран, пише изданието Проект-медия.

Това се потвърждава и от данъчната му декларация пред френските власти, където срещу графата "семейно положение" пише - неженен.

Капан или защита: Ще има ли имунитет за Путин на срещата на БРИКС

Властите на Южна Африка заявиха, че ще предоставят дипломатически имунитет на участниците в двете срещи на БРИКС, включително и на руск...

Извънбрачните отношения са типични за цялото семейство на президента на Русия, което не му пречи да е страстен привърженик на традиционните ценности. Самият той след развода със съпругата си Людмила не афишира отношенията си с Алина Кабаева, а по-голямата му дъщеря и сестра на Катерина Мария Воронцова не е регистрирала отношенията си с Йорит Фаасен.

Всичко това би могло да бъде възприето като лично желание на Путини и "грях" само от гледна точка на РПЦ, ако не беше едно важно обстоятелство. "Безбрачието", т.е. липсата на документални връзки със спътниците в живота позволява на управляващото семейство да скрие едно много важно място в Подмосковието. Там години наред съществува своебразно "царско село" - селище, в което под прикрието на охрана и офшорни схеми живеят членовете на президентската фамилия. 

Пералнята на Путин

Путин се е обкръжил с дъщерите си - чуждестранни компании са изкупили земята на резиденцията му, предадена на семействата на Мария и Катерина. Обзавеждането на домовете е невероятно луксозно. В резиденцията му има басейн, всевъзможни вани и спортна зала, а през 2015 година до нея е прокарана жп линия. По-късно дъщерите му започват да получават участъци около резиденцията му със съответните вили.

ФСБ: Американското разузнаване е хакнало устройства на Apple на руски дипломати

Федералната служба по сигурност (ФСБ) на Русия е разкрила разузнавателна акция на специалните служби на САЩ с използването на телефони ...

Още през 2006 г., прилежащите към резиденцията земи едновременно са закупени от чуждестранни компании, които поделят собствеността между Катерина и Мария.

Земен участък с две къщи в селището "Усово плюс", където се настанява по-голямата Мария, е закупена от кипърската фирма Ermira. Стойността на земята е около 350 млн. рубли и е собственост на офшорки.

На юг от Ново-Огарьово са разположени два участъка с къщи в селището "Усово-3", те са закупени от панамски офшорки и в тях след сватбата си се настанява Катерина. Две седмици преди сватбата й с Шамалов през февруари 2013 г. двете къщи стават негова собственост. Катерина формално няма никакво отношение към тях. Известно е, че един от полилеите в къщата е позлатен и е на стойност 72 хил. евро. Обзавеждането на градинската шатра е на стойност 53 хил. евро, става ясно от кореспонденцията между двамата влюбени тогава.

В тяхната къща е имало зала за акробатика, както и ателие за грънчарство. Бил е поръчан плот за бар от мрамор и седеф на стойност 120 хил. евро. 

Русия вероятно е извела насилствено 2500 деца-сираци от Украйна (ВИДЕО)

В Русия има държавна база данни за децата-сираци и деца, останали без попечителство от страна на родителите. Там се публикуват анкети н...

Кореспонденцията на Шамалов разкрива не само неговото разточителство, но и скъперничество. Новобрачната двойка не е глезила особено доставчиците си. От едно от писмата става ясно, че Шамалов е забавил плащане в размер на 900 хил. евро.

Три месеца след сватбата на малката им дъщеря през юни 2013 г. Владимир и Людмила Путини се развеждат, но от години и двамата имат отношения с други хора. Още през 2011 година Владимир Путин започва връзка с гимнастичката Алина Кабаева. Людмила Путина пък започва да се среща с Артур Очеретни.

Когато през 2013 година Путини се развеждат, Очеретни купува няколко помещения от фирми, свързани с Ermira. Скоро след тези сделки той купува вила във Франция, а по-късно в Давос. 

По-късно зетят на Путин сключва сделка с Очеретни, даваща му право да се разпорежда с 4-етажната къща край Ново-Огарьово. 

Един от дроновете в Московска област е паднал в близост до резиденцията на Путин?

Депутатът от Държавната дума (долната камара на руския парламент) Александър Хинштейн публикува в канала си в Telegram списък на местат...

Снимка: proekt.media

Никой от споменатите хора не е собственик на земята и имотите, реалният владелец е само един - Путин и това се доказва с тъжната история на развода между Кирил и Катерина.

През 2011 година Шамалов е възнамерявал да се ожени не за дъщерята на Путин, а за създателката на бранд за чанти Виктория Тоневицка. Година по-късно размисля и изпраща в дома на момичето хора, които да вземат всички подаръци, направени от него. Съдбата явно решава да му отмъсти, защото при развода си с Катерина му се налага да върне всичко получено.

Предполага се, че раздялата между двамата се случва през пролетта на 2016 г. От тогава той губи почти всички акции в най-голямата руска нефтена компания "Сибур", в която след сватбата получава 20,8%. Този дял е могло да струва около 2 млрд. долара.

От цялото недвижимо имущество Шамалов остава "само" с вилата във Франция. През 2016 г. става ясно, че скалата, върху която тя е построена, може да се срути всеки момент, а укрепването й би струвало 5 млн. евро. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Задържаха заместника на Шойгу по обвинение в корупция

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 24.04 - Истерия в руските медии за новото оръжие от САЩ за Киев

Таваните на цените на роуминга в ЕС остават същите до 2032 г.

Великобритания поставя отбранителната си индустрия във военен режим

Ядрено оръжие в Полша: Генералният секретар на НАТО каза какво мисли Алианса

Шойгу се закани да бомбардира още повече Украйна

Украинците ликвидираха руски военен, обикалял с колело минните полета и примамвал дроновете-камикадзе (ВИДЕО)

По-лесни и в полза на потребителите условия за ремонт прие Европарламентът

ЕП прие обширен закон за борбата с трафик на хора

В Русия: Безсмъртният полк се скри за втора поредна година

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа