Врагът с партиен билет: Близки до Зеленски възпламениха политически скандал

9256
Врагът с партиен билет: Близки до Зеленски възпламениха политически скандал
Снимка: Володимир Зеленський/Facebook

"Единственият шанс на Русия да победи Украйна е да създаде разцепление и да вкара украинците във вътрешна конфронтация, което Кремъл успешно прави през последните десетилетия – разделяйки Украйна на класи, създавайки руски прокси партии, корумпирайки политици и фалшифицирайки историята. (...) Всички признаци сочат, че ФСБ прави активни опити да формира нова агентурна мрежа в Украйна. В бъдеще става дума за разгръщане на политически проект, насочен към остатъците от проруското население, като успоредно с това се извършва информационна интервенция с усилия за формиране на вътрешноукраинска дестабилизация. Признаци за подобна дейност са рязкото активизиране на различни "експерти", "разузнавачи" и други видове мошеници в прокарването на същата руска програма на руски език. Именно те в този момент плачат за "провала" на контранастъплението, намекват за необходимостта от преразглеждане на целите на войната (а това вече не е излизане към границите от 1991 г.), дават съвети как да се борим въоръжените сили на Украйна, дават фалшиви вътрешни данни за "конфликти" сред военното и политическото ръководство, призовават да приемат "добрите руснаци" и накрая намекват, че е необходимо да се преговаря с Русия". Това е част от публикация в личния профил във Фейсбук на Олексий Данилов, главен секретар на Съвета за национална сигурност на Украйна.

Кой е на мушка?

СНИМКА: Личен профил/Facebook

Езикът, използван от Данилов, е доста общ и без да има конкретни имена – но по всичко личи, че визиран на първо място е Олексий Арестович. Той е бивш съветник на политическия кабинет на украинския президент Володимир Зеленски – защо бивш, припомнете си: В офиса на Зеленски приеха оставката на съветника Олексий Арестович

Арестович обаче никога не е крил политическите си амбиции и е една от най-популярните в социалните мрежи фигури в Украйна. Напоследък той заговори в тон, различен от общия като цяло в Украйна – че политическото и военното ръководство имат сериозни разногласия, че вече не може да се говори за връщане на Крим и че украинската цел да се достигне Азовско море е непостижима. Войната приключи, загубихме, е неговото послание, с искане да се проведат избори за президент, за да бъде спасена държавата: Украински кандидат-президент: Преустройваме държавата и я наричаме Рус-Украйна

Арестович не остана длъжен на Данилов и също му отговори – в Телеграм. Там накратко той описва какви са функциите на всеки в държавата и конкретно за секретаря на Съвета за национална сигурност на Украйна: Функцията му е "майната му на правителството". И уточнява: Функцията на Арестович е да обясни ситуацията на милиони хора.

Докато беше съветник на Зеленски, Арестович на няколко пъти е казвал, че не би се кандидатирал за президент, ако срещу него е Зеленски.

Сметките на Путин за Украйна ще излязат: Германски анализатор критикува Запада (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

След внимателно обмисляне: Педро Санчес остава на премиерския пост

Жерар Депардийо е в ареста по подозрения в сексуално посегателство

Украйна с предупреждение към Европа: Спира да спазва някои точки от Европейската конвенция за правата на човека

САЩ се готвят да заредят Украйна със съветски изтребители

В Русия продължават да арестуват журналисти, работили за западни медии

Русия напредва: Къде ще е следващият голям удар на фронта? (ВИДЕО)

Какви западни оръжия има и ще има Украйна? (ВИДЕО)

Колеж в Русия затвори, защото не иска да лъже за войната в Украйна

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.04 - Подготвя ли Киев атака по Кримския мост?

Огън и унищожение: Украйна се похвали с 2 успешни операции срещу Русия (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа