Биткойн отчита ръст за януари 2023, какво му предстои?*

1971
Биткойн отчита ръст за януари 2023, какво му предстои?*
Снимка: c-charge.io

Биткойн отчита ръст за януари, какво ще се случи с неговата цена през 2023 г.

Изминалата вече 2022 година не беше добра за Биткойн и за крипто света като цяло. Първо видяхме проблема с ликвидността на Terra Luna, който доведе до първия крах, после се сринаха Celsius, Three Arrows Capital и BlockFi, а черешката на тортата беше падението на втората по обем крипто борса FTX.

В този ред на мисли не беше трудно предсказуемо цената да Биткойн да падне, а очакванията за силен край на годината просто не се сбъднаха. Макар мнозина анализатори да очакваха BTC да удари за пръв път $100,000, това не се случи.

Но дали Биткойн ще скочи, или го очаква нов срив? В тази статия ще разберем повече.

Биткойн отчита ръст за януари - прогноза за цената през 2023 г.

Цената на Биткойн в края на 2022 г. беше малко по-висока от $16 520, което е значително по-ниско от това, което крипто оптимистите очакваха, че ще бъде. Въпреки това, в крайна сметка се оказа по-висок от прогнозата на JPMorgan за $13 000.

Все пак трябва да се отчете, че значителен брой анализатори смятат, че 2023 г. ще бъде ключова за определяне на цялостния ценови курс на най-стария блокчейн и дали той ще продължи да бъде стабилен, или не.

Цената се е повишила с 3% досега този месец, което е отлична новина за крипто китовете, които инвестират сериозно в криптовалути.

Редица събития обаче ще играят съществена роля в по-нататъшното му развитие, като инфлацията вероятно ще бъде едно от най-важните от тях.

Как ще се отрази инфлацията на цената на Биткойн?

Налице е нарастване на количеството спекулации относно въздействието, което събитието за преполовяване на Биткойн през 2024 г. ще има върху цената на монетата през настоящата година. Има два ясно обособени лагера с мнения по този въпрос: тези, които смятат, че това ще доведе до повишаване на цената на Биткойн, и тези, които смятат, че това ще доведе до намаляване на стойността.

Фактът, че миньорите ще имат трудности да реализират печалба в резултат на преполовяването, е основният аргумент, изтъкнат от оптимистите. Следователно това ще доведе до това инвеститорите да купуват повече криптовалута, преди цената да се повиши драстично. Крипто оптимисти предвиждат скока, а Тим Дрейпър дори каза, че цената на Биткойн ще достигне до $250 000 до края на тази година.

От друга страна, високата глобална инфлация може да окаже още по-голям натиск върху света на криптовалутите, което да доведе до още по-голям спад в цената на Биткойна. Това е една от основните причини зад прогнозата за цените на Standard Chartered, че биткойнът ще падне до $5000 в близко бъдеще.

Възможни ли са краткосрочни печалби с нови алткойни?

Виждаме, че Биткойн гравитира между 5 и 250 хиляди долара, което е доста голямо разминаване. Мнозина инвеститори се питат дали има по-добра опция, която заслужава техните средства. И именно тук се намесват новите токени.

Нека видим два супер перспективни нови алткойни за закупуване , които дават шанс на инвеститорите да направят солидна доходност.

Fight Out - Най-обещаващият M2E проект в крипто пространството

Очаква се новата криптовалута, известна като Fight Out , да направи огромен скок през 2023 г. Благодарение на невероятната концепция Move-2-Earn (M2E), можете да участвате в различни спортове, да печелите награди и да изграждате своя профил едновременно.

За разлика от приложения като STEPN, които дават награди само за броя на направените крачки, Fight Out ще награди всеки, който тренира, независимо дали се занимава с контактни спортове, плува редовно или ходи да тича в гората. Наградите ще са под формата на REPS токени, които също ще могат да се закупуват с FGHT.

С REPS ще можете да си купувате различни дрехи от мърчъндайза или да запазвате индивидуални сесии с професионален треньор.

Към днешна дата са събрани над $2,8 милиона, а цената на токена в момента е $0,0166; но ранните инвеститори имат право на бонуси до 50 процента от първоначалната си инвестиция.

 

Купете FightOut сега

 

H3 C+Charge - Зеленият блокчейн, който дава власт на шофьорите на електрически коли

C+Charge има за цел да демократизира пазара на въглеродни кредити, давайки справедлив дял на шофьорите на електрически автомобили и компаниите за зарядни станции. Целта на екипа на C+Charge  е да изгради устойчива peer-to-peer система за плащане, която ще бъде възнаграждаваща, но и екологична, тъй като блокчейнът иска да потвърди, че електрическите автомобили се захранват от възобновяема енергия.

Ползите от използването на C+Charge са многобройни. От една страна, водачите на електрически автомобили най-накрая ще могат да получат компенсация за това, че помагат за намаляване на въглеродните емисии.

Досега C+Charge беше много успешна в целта си да изгради устойчива и щадяща климата криптовалута. Екипът успя да създаде блокчейн, който е едновременно възнаграждаващ и екологичен, което е голямо постижение. Цената на токена CCHG е $0,013, като ранните инвеститори ще могат да направят до 80% печалба на хартия, когато бъде листнат токена.

Купете C+Charge сега 

* Материалът е спонсорирано съдържание и не отразява позицията на екипа на Actualno.com/Webground. Материалът не представлява препоръка за вземане на инвестиционни решения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com