Как инфлацията ще се отрази на Биткойн и крипто света през 2023 г.*

1929
Как инфлацията ще се отрази на Биткойн и крипто света през 2023 г.*
Снимка: iStock

Как инфлацията ще се отрази на Биткойн, Етериум и останалите криптовалути през 2023 г.

След трудния край на 2022 г., инфлацията продължава да всява смут на финансовите пазари. Биткойн и Етериум удържаха на първоначалния трус, но идните няколко месеца ще се окажат решаващи за развитието на двете криптовалути. Все пак, геополитическите скандали и икономическите затруднения допълнително усложняват завръщането на финансовите активи.

Мнозина очакват още една трудна година за криптовалутите, но други остават оптимисти. Те смятат, че светът ще се справи с нарастващата инфлация и ще се завърнем към нормалния живот съвсем скоро. През последните няколко седмици, Биткойн и Етериум продължиха движението си с лек ръст, намеквайки, че са готови да възвърнат загубените през 2022 г. позиции.

Как инфлацията ще се отрази на криптовалутите през 2023 г.?

Инфлацията се превърна в световно разисквана тема през последните няколко месеца. По време на такъв период в икономическото развитие хората предпочитат да не държат фиатни пари, тъй като те се обезценяват. Въпреки това, станаха свидетели на доста негативна 2022 година за крипто света.

Криптовалутите се затрудниха да задържат инвеститорите при себе си, което доведе до сериозни спадове в цените. В допълнение на това, сривовете на FTX и LUNA също изиграха своята роля към трусовете на пазара.

Много специалисти все пак продължават да таят надежди в двете най-големи криптовалути, Биткойн и Етериум. Те смятат, че двете основоположни криптовалути ще успеят да поведат останалите по пътя им към нови висоти.

Биткойн

Биткойнът е смятан за една от най-добрите инвестиции по време на инфлация. Въпреки че високата волатилност леко резонира с този факт, то много инвеститори предпочитат да разполагат с този актив пред това да имат фиатни пари. Исторически погледнато обаче, златото задържа първото място за най-сигурен актив за хеджиране срещу инфлация.

Самият Биткойн преполови периода си между третия и предстоящия четвърти халвинг. Това често означава, че предстоят хубави времена за първата по пазарна капитализация криптовалута. Именно заради това инвеститорите са насочили погледа си към 2024г., когато ще се състои следващия халвинг.

От друга страна обаче, непредсказуемите последствия от свръх високата инфлация могат да се окажат пагубни за надеждите на крипто ентусиастите. Много от новодошлите за пръв път се сблъскват с толкова неизвестни на пазара. Именно заради това те вземат грешни решения, които се отразяват върху цялостната структура на криптовалутите.

Етериум

Етериум е може би леко по-непривлекателното средство за съхраняване на стойност през последните години. Въпреки че напоследък навлязоха много токени, базирани на ERC-20, криптовалутата остава на второ място зад Биткойн. Все пак, промяната в сравнение с преди 4 години е налице и бъдещето изглежда обещаващо за проекта.

Макар да беше в основата на създаването на нови продукти, Етериум привлече вниманието на критиците си с високите такси за газ. Инфлацията допълнително влошава ситуацията за криптовалутата, която започва да губи от доминацията си на пазара.

Мнозина обаче се надяват на по-добра година, в която икономическата обстановка ще е овладяна. При добро стечение на обстоятелствата е напълно възможно да видим Етериум обратно на $3,000. Подобен развой на събитията граничи със сферата на фантастиката, имайки предвид сложното геополитическо положение по цял свят.

Алтернативни криптовалути за инвестиция по време на инфлация

Предвид сривовете на FTX и LUNA през изминалата година, инвеститорите започнаха да търсят късмета си другаде. Много от тях преустановиха инвестициите си в крипто света. Други път навлязоха в дълбокото и започнаха да проучват новопостъпващите проекти на пазара. Този ход неведнъж се е оказвал печеливш през годините, така че в следващите редове ще разгледаме три от най-перспективните подобни проекти.

Алтернативните криптовалути предлагат доста по-голяма възвръщаемост в сравнение с Биткойн и Етериум. Като нищо те могат и да устоят на нарастващата инфлация в световен мащаб.

Memag - проект в предварителна продажба с над $200 000, събрани още в първите дни

Meta Masters Guild е Play-to-Earn платформа, предлагаща на своите потребители възможността да изкарват пари, докато играят любимата си игра. Базиран изцяло върху ETH мрежата, проектът се надява на успех по време на предварителната си продажба. Само в рамките на няколко дни, Meta Masters Guild успя да събере над $200 000 в капитал от инвестиции.

Memag е основният токен в платформата, като към момента той може да бъде закупен срещу $0.007. Тази цена ще се покачи точно след 4 дни.  Потребителите могат да се сдобият с актива на уебсайта на Meta Masters Guild. Покупката става по два начина - или с USDT, или с ETH.

Екипът работи усърдно върху изграждането на трите си игри - Meta Kart Racers, Meta Masters World и Raid NFT. Основната игра, Meta Kart Racers, прекарва играчите през различни епохи от човешката цивилизация. Впускайки се в приключението, те трябва да изградят солидна нация посредством победи в различни надпревари.

Проектът има огромен потенциал да се превърне в следващата успешна криптовалута. За целта, хората зад Memag трябва положат неимоверни усилия, за да надвият конкуренцията на пазара. Все пак, те се надяват да привлекат повече клиенти чрез Web 3.0 итерацията, която ще се опита да измести познатите на нас технологии.

Купете MEMAG сега

C+Charge - нов крипто проект, покриващ сектора на електрическите автомобили

 

C+ Charge e нов крипто проект, покриващ сектора на електрически автомобили. Компанията предлага платежна услуга на клиентите си при зареждането на превозното средство. Екипът се надява да изгради стабилна общност от привърженици на електрическите автомобили, защото те ще са в основата на проекта.

C+Charge даде старт на предварителната си продажба преди няколко седмици. Към момента, един CCHG токен може да бъде закупен срещу $0.013. Инвестициите в токена започнаха да валят през последните няколко дни и екипът успя да събере $264,000.

В допълнение на това, мултифункционалността на токена привлича още повече клиенти всеки ден. Основното средство за плащане предлага разнообразие от възможности на притежателите му. Стейкването на токена, изгарянето му в замяна на въглеродни кредити и търгуването му на платформата са само част от нещата, които придават стойност на актива.

C+Charge започна процеса на позициониране на пазара, след като си осигури партньорства с компании от Турция и Бразилия. Brave Mobility Brasil и Perfect Solutions Turkey представляват два от водещите производители на електрически автомобили. Това неминуемо ще привлече още повече фенове от цял свят, които да могат да се възползват от услугите на C+Charge.

Купете C+Charge сега

Fight Out - крипто за любителите на спорта и здравословния начин на живот

 

Навлязъл преди един месец в крипто сферата, Fight Out лека-полека си проправя път към най-успелите скорошни проекти. Идеята на екипа е да се изгради солидна общност от хора с обща цел - подобрение на физическото състояние и изграждането на добра спортна форма.

Fight Out планира да реализира това чрез уникалната си мобилна апликация. Там, потребителите ще могат да записват тренировките си и да проследяват прогреса си. Всеки участник в проекта ще може да се възползва от изключителните данни, които предоставя Fight Out.

Компанията ще се фокусира върху създаването на мобилната апликация през първите няколко месеца. Тя ще бъде в основата на изграждането на допълнителна стойност на $FGHT токена. Захранващият цялата екосистема актив е наличен в предварителна продажба на уебсайта.

Токенът се търгува срещу $0.0166, като цената се очаква да се покачи през следващите няколко нива. Предварителната продажба ще приключи в края на март, като дотогава Fight Out ще продължава да трупа капитал. Към момента, проектът е набрал почти 3 милиона долара от различни инвеститори.

Купете FightOut сега

*Материалът е спонсорирано съдържание и не отразява позицията на екипа на Actualno.com/Webground. Материалът не представлява препоръка за вземане на инвестиционни решения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com