Барса привлича централен защитник за 36 млн. евро

6288
Барса привлича централен защитник за 36 млн. евро
Снимка: Getty Images/Guliver

Барселона намери нов централен защитник за 36 млн. евро. След като отпадна забраната на каталунците да купуват играчи това лято, шефовете на тима отново ще извадят около 100 млн. евро за лятна селекция.

Покупките ще започнат с централният защитник на Атлетик Билбао Аймерик Лапорт. Роденият във Франция 19-годишен футболист вече се е съгласил да заиграе на „Камп Ноу“ и остава само двата клуба да си стиснат ръцете за преминаването му.

Меси: Много велики играчи не са били световни шампиони

Лео Меси често е упрекван, че играе много по-силно в Барселона, отколкото в националния отбор на Аржентина. Донякъде критиците имат пра...

Цената на перспективния младок е 36 милиона евро (толкова е клаузата му за откупуване и едва ли от Атлетик ще го пуснат за по-малко пари), доста солидна сума за играч, който почти няма опит в Шампионската лига. Лапорт играе за клуба от Билбао от 2012 година, има 45 мача и два гола за баските.

От Билбао са свикнали да взимат и да искат фантастични суми за играчите си. Взеха 40 млн. евро от Байерн Мюнхен за Хави Мартинес и бяха готови да продадат Андер Ерера в Ман. Юнайтед за над 30 млн.

Барселона търси усилено попълнения в сърцето на  отбраната си, където са Карлес Пуйол, който спира с футбола, Жерард Пике, Хавиер Масчерано и „бързия като светкавица“ Марк Бартра.

Десният краен защитник на тима Дани Алвеш пък ще продължи кариерата си във френския шампион ПСЖ. Поне така твърди днес „Екип“.

Алексис Санчес отива в Ювентус

Футболистът на Барселона Алексис Санчес е много близо до трансфер в Ювентус, пише „Gazzetta dello Sport". Според информацията, д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят