Бразилецът Рафаел Бастос в момента е заложник в клубния си отбор Ал Насър

14499
Бразилецът Рафаел Бастос в момента е заложник в клубния си отбор Ал Насър
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият бразилски състезател на „Крузейро“, „Спортинг Брага“ и „Клуж“ премина в арабския клуб „Ал Насър“ през миналото лято, но след престигането му в настоящия клуб не му било плащано нищо. В интервю за италианския сайт Tuttomercatoweb.com, Бастос споделя своите перипетии в Саудитска Арабия.

„От повече от три седмици аз и семейството ми бяхме буквално „задържани“ тук. Клубът не ни позволи да си изкараме виза за напускане на страната. Беше ми обещано много атрактивно заплащане при подписването с клуба, а още от пристигането ми тук тренирам здраво и играя на максимума. Въпреки това обаче не съм видял и цент, а минаха повече от четири месеца. Говорих с ръководството и ми беше казано, че ще ми се плати до седмица. И този срок мина, а пари не ми бчха преведени и така дадох ултиматум на клуба – или ми плащат, или си тръгвам. Те така и не ми платиха, а и разтрогнаха договора ми. Съответно аз поисках нова виза, защото старата ми изтече, а те продължиха с увъртанията.

Полицията в Бразилия ще бъде подсилена със спецотряди за Мондиал 2014

Сформирани са спецотряди, които ще помагат на полицията в Бразилия да контролира демонстрациите, които се очакват по време на Световнот...

Така със семейството ми прекарахме Коледа в арабската страна под огромно напрежение, а близките ни в Бразилия плачеха, защото не знаеха, както и ние, защо ни размотават. От посолството на Бразилия в страната също не получавам съдействие, а аз и семейството ми просто искаме да се приберем в родината си.

Към момента не знаем какво да правим, затова се обръщам към пресата, феновете и въобще всеки. Искам всеки да знае какво се случва с мен и семейството ми, за да не се повтаря на никого друг.

Сколари: Липсва ни само шестата звезда

Треньорът на Бразилския национален отбор по футбол, Луиш Фелипе Сколари, мисли, че разполага с целия необходим ресурс, за да представи ...

Невероятен е фактът, че миналата година побеждавахме с „Клуж“ в Шампионска лига, а сега съм заложник на настоящия ми клуб“, споделя сагата си Бастос.

Освен всичко той е публикувал в Туитър и молбата си за напускане на „Ал Насър“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят