Интер поряза Милан в свиреп мач

21736
Интер поряза Милан в свиреп мач
Снимка: Getty Images/Guliver

Отборът на „Интер” успя да се справи с вечния враг „Милан” в напеченото миланско дерби и по този начин се върна на пето място във временното класиране на Серия А, докато росонерите остават 13-ти и изпращат най-слабия си сезон от 16 години насам.

Мачът започна с по-активна преса за „Интер”, но първото положение беше за „Милан” – в осмата минута започналият като титуляр Рикардо Сапонара, който се оказа голямата изненада в състава на росонерите, намери отлично Марио Балотели, но ударът на нападателя беше блокиран. Две минути след това центриране отдясно на Де Шильо намери отново Балотели, който стреля от воле със завъртане, но малко по-високо от необходимото.

Празни трибуни за дербито на Сан Сиро

В неделя ще се изиграе дерби двубоят от Серия А между отборите на “Интер” и “Милан”. Единият от двата тима обач...

В 11-тата минута „Милан” по чудо не откри резултата. Тогава Рикардо Кака стреля по диагонала с левия крак, Самир Ханданович едвам спаси и добре че Роландо и Жуан изпревариха Балотели, който беше на косъм да направи добавка.

В 15-тата минута Фреди Гуарин стреля много опасно с падащ лист, но за щастие на Кристиян Абиати топката отиде покрай дясната греда. Последваха минути на затишие, но след половин час игра дойде най-чистото положение до този момент. То беше в сметката на „Милан” след корнер, при който Ханданович едвам блокира ножичен удар на Балотели, топката отиде в Бонера, чийто удар също беше спрян от Ханданович, но кълбото падна на крака на Андреа Поли, който от воле стреля високо в аут, може би повлиян и от четиримата играчи на „Интер” на голлинията.

В 40-тата минута играчите на „Интер” съвсем основателно имаха претенции за дузпа, след като Сапата завлече краката на Родриго Паласио при единоборство за топката след пас в наказателното поле, но съдията, незайно защо, замълча. В последната минута на полувремето Естабан Камбиасо стреля с глава от чиста позиция след центриране от фаул, но прати топката в аут.

Началото на второто полувреме беше за „Интер” – нерадзурите натиснаха здраво и Сапата трябваше да спира удар с глава на Уго Кампаняро точно пред голлинията. „Милан” отговори с майсторски удар на Балотели от малък ъгъл, който Ханданович едва изби, а Андреа Поли пропусна на косъм добавка благодарение на добра изява в защита на Жуан.

Мадзари: Трябва да си вземем поука

Валтер Мадзари не остана доволен след победата на футболистите му с 3:2 над "Трапани" от 2-ра дивизия в Италия. Въпреки, че "нерадзурит...

В 55-тата минута Балотели отново показа голяма класа – той засече с външен фалц центриране отляво и за малко не намери десния ъгъл на хванатия в крачка Ханданович. А малко след това Юто Нагатомо игра с ръка в наказателното си поле и имаше основание за дузпа за „Милан”, но съдията запази неутралитет.

След 60-тата минута „Интер” натисна много яростно и десетина минути преди края Родриго Паласио се завъртя много майсторски около Даниеле Бонера, който до този момент се справяше безупречно и стреля право в долния ляв ъгъл на Абиати. Ударът обаче не беше много силен и вратарят на „Милан” реагира, спасявайки сигурен гол. Избитата топка беше върната обратно в малкото наказателно поле и там само намесата на Сапата спаси вратата на „Милан”.

Логичното се случи в 86-тата минута. Тогава най-опасният играч на нердазурите Родриго Паласио вкара майсторски гол. Фреди Гуарин центрира по земя през двама защитници на „Милан” и Паласио за пореден път се справи със Сапата, като му се подигра, засичайки топката с пета в далечния долен десен ъгъл на Абиати – 1:0.

Времето беше малко, но в последната минута на мача след перфектно центриране на Балотели от фаул Ханданович увисна и Де Йонг на празна врата не можа да достигне топката. Минута по-рано беше изгонен Съли Мунтари, който блъсна без топка Здравко Кузманович. Именно Кузманович фаулира Кака за прекия свободен удар, от който „Милан” за малко не изравни.

Масимо Морати продаде Интер

Президентът на италианския гранд "Интер" Масимо Морати потвърди, че е стигнал до споразумение с бизнесменът от Индонезия Ерик Тохир ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят