Кристиано Роналдо обяви война на Манчестър Юнайтед: Чувствам се предаден

4155
Кристиано Роналдо обяви война на Манчестър Юнайтед: Чувствам се предаден
Снимка: GettyImages

Един от най-великите играчи в историята на футбола - Кристиано Роналдо – направи сензационно изявление относно отношението срещу него от страна на клуба му Манчестър Юнайтед. 37-годишният португалец, който кара втория си период на „Олд Трафорд“, обвини мениджъра Ерик тен Хаг и членове на ръководството на „червените дяволи“. Носителят на 5 „Златни топки“ се чувства „предаден“ от клуба.

Думите на Кристиано Роналдо дойдоха в интервю за водещия Пиърс Морган по TalkTV, като части от него бяха публикувани в BBC. Кадрите ще бъдат излъчени поетапно в сряда и четвъртък. От изявлението на португалеца става ясно, че той иска да напусне Манчестър Юнайтед през януарския трансферен прозорец – непосредствено след световното първенство в Катар.

Испания без Рамос на световното, друга голяма звезда обаче заминава за Катар

Защитникът на ПСЖ и легенда на испанския футбол Серхио Рамос остана извън състава на селекционера Луис Енрике за световното първенство ...

„Манчестър Юнайтед опитаха да ме изгонят. Не само мениджърът, но и другите хора, които са около клуба. Чувствам се предаден от клуба", заяви футболната легенда. "Чувствам, че някои хора не ме искаха тук, в Манчестър Юнайтед, и това не е само тази година, но и миналия сезон".

„Не изпитвам уважение към Ерик тен Хаг, защото той не показва уважение към мен... така че, това е просто", каза португалецът по адрес на нидерландския мениджър, който дойде от Аякс през това лято.

„Нищо не се е променило тук, откакто сър Алекс си тръгна“, добави Роналдо по адрес на легендарния сър Алекс Фъргюсън, който се пенсионира през 2013 след почти 27 г. начело на „червените дяволи“. „Когато реших да се върна в Манчестър Юнайтед, последвах сърцето си. Сър Алекс Фъргюсън ми каза: "Невъзможно е да отидеш в Ман Сити!". И аз отвърнах: "Добре, шефе"... така че се върнах. Но тук нищо не се е променило. Прогресът е нулев".

"Той знае най-добре от всички, че клубът не върви по пътя, по който заслужава. Знае го. Всеки го знае. Хората, които не го виждат, очевидно не искат да го сторят. Те са слепци“, е заключението на нападателя.

Пълна програма на Световното по футбол 2022 в Катар

Стана ясно разпределението на телевизионното излъчване на мачовете от Световното първенство по футбол 2022 на територията на България. ...

Този сезон Роналдо попада изключително рядко в титулярния състав на Юнайтед, с изключение на един определен период през последния месец. Той пропусна последните два мача на тима, а преди това отказа да се появи на терена като резерва срещу Тотнъм и напусна терена на „Олд Трафорд“ още преди края на мача. Тогава влезе в конфликт с Тен Хаг, но проблемите му са датирали още от миналия сезон.

Кристиано заговори за бившия мениджър Ралф Рангник, който временно пое отбора през миналия сезон. Португалецът заяви, че преди това никога не бил чувал за германеца. „Когато дори не си треньор, как се очаква да ръководиш Манчестър Юнайтед тогава?“, попита Роналдо.

Освен това нападателят атакува клуба, че не показал „съпричастност“, когато малката му дъщеря е била приета в болница през юли. Отвърна и на бившия си съотборник Уейн Рууни, който го критикува за изявите му: „Може би защото той приключи кариерата си, а аз все още играя. Няма да кажа, че изглеждам по-добре от него. Което е вярно...“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

2 гола за 3 минути: Мечтаният дебют на Зидан за Франция (ВИДЕО)

Дани Алвеш подлуди комшиите си с шумен купон, след като излезе от затвора (СНИМКА)

Испания и Бразилия сътвориха драматичен 6-голов трилър, Франция надви трудно Чили (ВИДЕО)

Нов обрат прати Украйна на Евро 2024, дузпи класираха Грузия и Полша (ВИДЕО)

Белингам спаси Англия срещу Белгия в последната секунда, Австрия разби Турция (ВИДЕО)

Възраждането на Германия продължава - Нидерландия е подчинена, Роналдо и Португалия се изложиха (ВИДЕО)

Забраниха на над 1600 британски хулигани да посещават мачовете от Евро 2024

Европейски колос вади 100 милиона евро за звезда на Барселона

Олимпийски шампион с Бразилия изгоря за 2 години, опитал да манипулира допинг проба

Ужас: Наркокартел заплаши семейството на световен шампион със смърт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com