Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стоилов разкри формулата за успех в Гьозтепе, но отсече: Не сме готови за елита

14 май 2024, 13:17 часа • 1599 прочитания

Старши треньорът на Гьозтепе Станимир Стоилов коментира промоцията на своя отбор в елита на турския футбол. Мъри разкри част от промените, които е направил в тима, и работата по трансферната селекция. Според българския специалист "Гьоз-Гьоз" все още не е готов за Суперлигата.

Какво промени Мъри в Гьозтепе?

"Отидох в Гьозтепе с идеята не да бъда треньор още една година във второто ниво на турския футбол, а да вляза в Суперлигата. Когато видях стадиона, базите, когато видях каква структура е създадена от ръководството, както и състоянието на отбора, вече се породи моят план за действие. План, с който да успея и с който успяхме. Промених стила на игра, наложих по-атакуващ и по-агресивен футбол", заяви Стоилов в интервю за колегите от "Блиц".

ОЩЕ: Мъри и Гьозтепе набелязаха халф на Левски

ВАР-ът на Actualno

Тактическите ходове на Стоилов

"Заварих схема 3-4-3. Промених я на 3-5-2. Знаете, че залагам на 4-3-3 – схема, която практикувах в предишните ми отбори. Не исках обаче в Гьозтепе да правя големи размвествания на играчите като позиции в период, в който всеки мач за нас беше финален. Ние изоставахме, а трябваше да наваксваме. Големите размествания можеха да доведат до обърквания. Добавих двама-трима играчи към тази схема и продължихме да я развиваме", навлезе в детайли специалистът,

В Гьозтепе ври и кипи усилена работа по трансферната селекция

"Не. Не сме готови за Суперлигата. Имаме отличен колектив, но отборът се нужда от надграждане. Първенството започва около 10 август. Разбира се, работим по селекцията. Ври и кипи усилена работа. Надявам се да подпишем с 80% от играчите, които сме набелязали, и да започнем подготовката в комплект. А не да идват впоследствие футболисти. Селекция в движение ще ни забави и спъне. Не искам да стане така да изпаднем още преди да сме стъпили в турския елит. Аз не съм от хората, които извиват ръцете на босовете. Искам само да намерим точните хора, за да продължим мисията на Гьозтепе", заяви Мъри.

В същото време Стоилов не спести нищо на Сираков (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес