6 трика, които подпомагат отслабването без глад

8212
6 трика, които подпомагат отслабването без глад
Снимка: iStock/Guliver

Свалянето на килограми може да представлява огромно предизвикателство. За да отслабнем здравословно трябва да имаме предвид фактори, като хранене и диета, тренировки и движение. Всичко това е от изключително значение, но има някои неща, които можем да приложим в ежедневието си и не изискват усилия.

1. Хранете се от по-малки съдове.

Научно доказано е, че това оказва влияние върху това какво количество храна приемаме. Психологически погледнато, човек е склонен да преяде повече, когато се храни от голяма чиния. Заменете големите съдове с по-малки такива и е по-вероятно да намалите приема си на излишно количество храна без да се лишавате.

2. Пийте вода преди хранене.

За да усещате ситост и да приемате по-малко храна е хубаво 20-30 минути преди хранене да изпиете две чаши с вода. Жизненоважно е да приемате достатъчно вода и през деня. Според Илийс Шапиро, добрата хидратация ускорява свалянето на килограми. По възможност заменете напитките с високо съдържание на захар с вода за още по-големи резултати.

3. Зелен чай.

Зеленият чай е богат на антиоксиданти и кофеин и е пряко свързан с горенето на мазнини и регулиране на теглото. Приемът на 2 чаши зелен чай на ден подпомага свалянето на излишни килограми и е подходящ за случаите, когато ни се пие нещо различно от вода. Заради наличието на кофеин е важно да не се прекалява и да не се приема в късните часове на деня. За най-добри резултати се препоръчва да се пие неподсладен.

4. Набавяйте си достатъчно протеин.

Наблягайте на храни, които са богати на протеини. Протеините се разграждат по-бавно от въглехидратите в тялото и това ни помага да се чувстваме сити. Препоръчително е да си ги набавяме от естествен източник, а именно храната. Храни, богати на протеин са: бяло месо, авокадо, ядки и семена, сьомга, авокадо и др. Важно е храната да е разнообразна и богата на витамини и минерали. За целта е хубаво в менюто ни да присъстват и достатъчно плодове и зеленчуци.

5. Приготвяйте сами храната си.

Храната в ресторантите е често по-калорична и с повече захар от тази, която приготвяме вкъщи. Като сами готвим храната си, знаем какви продукти сме използвали и можем да осигурим тяхното качество. Проучване от Л. Поуел показва, че приемаме до 200 калории повече, като се храним навън, отколкото вкъщи. Опитайте се да вечеряте повече вечери у дома, като така освен наличието на по-пълноценно хранене, пестите и пари.

6. Достатъчно сън.

Липсата на качествен и продължителен сън е пряко свързана с качването на килограми. Набавянето на достатъчна почивка е важно за нас и подпомага отслабването. Когато сме недоспали, е по-вероятно да сме гладни и да се нуждаем от "бързи" въглехидрати, защото тялото ни има нужда от енергия. Осигурявайте си между 7 и 9 часа сън на нощ, за да се чувствате отпочинали и да не трупате излишни килограми в следствие на умора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com