Да отслабнем с авокадо - предимства

20024
Да отслабнем с авокадо - предимства
Снимка: iStock

Отслабнете с авокадо! Мнозина се кълнат в здравословните мазнини в зелените плодове и вярват в диетата с авокадо. Други го избягват именно заради високото съдържание на мазнини и големия брой калории, които съдържа. И така, яденето на авокадо прави ли ви дебели или дори може да ви помогне да отслабнете?

ОЩЕ: Какво ще стане, ако ядете авокадо всеки ден

Авокадо: здравословна суперхрана?

Вкусовете обикновено са толкова различни, колкото при чесъна или аспержите: или харесвате консистенцията на авокадо , или не. Зрялото месо е меко до кремообразно, с особено мек вкус и леко маслено. Освен вкуса, няма спор за съставките в авокадото. С общо осем грама въглехидрати - четири грама от които са несмилаеми фибри - авокадото е един от плодовете с най-ниско съдържание на въглехидрати в света.

Хранителна стойност - на 100 грама авокадо     

калории - 130

мазнини - 12,5 гр

въглехидрати - 3,6 гр

фибри - 4 гр

протеин - 1,5гр

вода - 77,2 гр

Отслабнете с авокадо - какво има в него?

Причината мнозина се съмняват, че можете да отслабнете с авокадо, е високото съдържание на мазнини, което е необичайно за плодовете. С повече от дванадесет грама мазнини на 100 грама, около 83 процента от калориите идват от мастните киселини, които съдържа. Но яденето на авокадо не ви прави дебели! Мазнините са с високо съдържание на енергия и следователно влияят на механизма на тялото за засищане. Според проучване участниците в теста изпитват по-дълготрайно чувство на ситост след балансирано хранене с авокадо, отколкото след хранене без авокадо. Следователно отслабването с авокадо е напълно възможно.

Авокадото се отличава със здравословни мазнини

Спрете да изхвърляте костилката на авокадото: Помага от отслабване, до подмладяване

Костилката на авокадото е силен антиоксидант, както и самият плод, а антиоксиодантите са полезни за сърдечното ни здраве, защото са спо...

Защо авокадото е полезно, въпреки съдържанието на мазнини, става ясно след преглед на техния профил на мастни киселини. Състои се от до две трети от мононенаситени мастни киселини и само 20 процента от нездравословни, наситени мастни киселини. Доказано е, че консумацията на ненаситени мазнини е по-здравословна от консумацията на същото количество наситени мазнини. Нивата на кръвната захар и инсулиновата чувствителност могат да бъдат повлияни положително по този начин. Чрез избягване на наситени мастни киселини може да се постигне и по-ниско ниво на холестерол. Ако това се увеличи, разграждането на нежеланите мастни подложки се затруднява.

ОЩЕ: Какво ще стане, ако ядете авокадо всеки ден

Енергийната плътност е от решаващо значение

100 грама масло съдържат около 83 грама мазнини, от които само 25 грама са мононенаситени и повече от 50 грама са наситени мастни киселини. Общо 100 грама масло съдържат над 740 калории.

Авокадото може да постигне резултат в този момент с високото си съдържание на вода. За сравнение, със същото количество авокадо с вкус на масло върху вашия хляб, вие консумирате по-малко от една пета от калориите, които бихте изяли с хляб с масло.

Отгледайте си САМИ авокадо у дома (ВИДЕО)

Освен че е много вкусно, авокадото е и изключително полезно. Ето защо в тази статия ще ви покажем как може да си го отглеждате в домашн...

Как да отслабнете с авокадо

Отслабването или наддаването на тегло не зависи от това колко авокадо ядете. Ключът е балансираната и здравословна диета с голяма част от непреработени храни с високо съдържание на фибри. Ако искате да отслабнете, калориеният дефицит е от решаващо значение. Като замените нездравословните източници на мазнини с авокадо, например, можете да намалите калориите.

Отслабнете с авокадо

Като част от разнообразна и богата на фибри диета, можете лесно да отслабнете с авокадо. Не бива обаче да се забравя, че авокадото е храна с много мазнини. Ако диетата се състои предимно от храни с високо съдържание на мазнини или висока калорична плътност и като цяло е много едностранчива, е много трудно да се постигне калориен дефицит, необходим за загуба на тегло.

ОЩЕ: Какво ще стане, ако ядете авокадо всеки ден

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com