Домашни напитки за супер имунитет

5263
Домашни напитки за супер имунитет
Снимка: iStock/Guliver

Имунната ни система и е активна във всяка една секунда от denonosthieto, деня, месеца, годината. Тя е мощния защитен щит на организма. За да бъде силна, трябва да се грижим за нея, точно както го прави тя за нас. Ето защо тя има нужда от от достатъчно здравословна доза минерали и витамини ежедневно.

Запознайте се с напитките по-долу изброени, какви полезни вещества за силен имунитет съдържат и започнете йоще от сутринта да давате освежаващ тласък на вашата естествена защитна сила, каквато е имунната система.

1. Сок "Glow juice" от морков, портокал и зелена ябълка

Уникална печеливша комбинация за подпомагане на тялото и защита от инфекции. В този коктейл успешно се съчетава натрапчивия вкус на зелената ябълка със сладостта на морковите и портокала. Сокът е много богат на витамините А и С. които поддържат здрава кожата и стимулират производството на колаген. 

- необходими продукти: 1 голям обелен и нарязан портокал, 1 зелена ябълка, 2 по-големи моркова.

- полезно вещества: витамини А, Б6, С - калий, фолиева киселина.

2. Цветен "взрив" от морков, цвекло, куркума и джинджифил

Вероятно сте имали поне един от онези дни, в които ви липсва мотивация и енергия да си приготвите за хапване нещо полезно. Точно в такъв ден прясно пресован сок със сигурност ще ви помогне да захраните организма си с така важните хранителни вещества за него. Този сок здраво укрепва имунната система, защото в себе си съдържа четири кореноплодни зеленчука, които потушават всички възпалителни симптоми в организма. За да успеете максимално да се възползвате от свойствата на куркумата, може към сместа да добавите щипка черен пипер, така ще се получи и приятна допълнителна пикантност и куркуминат, съдържащ се в куркумата ще се усвои по-лесно от организма.

Как да калим тялото си за студените дни

Сигурно сте чували, че който е кален за студеното време, е по-защитен от настинки и други инфекции. Но дали това е вярно? И ако да, как...

- продуктите, необходими за този "взривен" коктейл: 1 портокал, обелен и нарязан на четвъртини /може и 1/2 лимон/; 1 средно по големина цвекло, също обелено и нарязано; 3 настъргани моркова; 10 г пресен джинджифил; 10 г корен от куркума /ако нямате - 1 с.л. куркума на прах/; щипка черен пипер /той е по желание/.

- полезни вещества: витамини А, С и Е, калций, желязо.

3. Цитрусова експлозия - портокал, лимон и грейпфрут

Тази напитка със сигурност ще ви хареса, ако сте привърженици на прясно изцедения портокалов сок. Експлозията на на тази напитка дава на портокаловия сок едно съвсем ново ниво, при добавяне на другите цитрусови плодове. Може би това е перфектния сок, да започнете деня си и може прекрасно да се комбинира с препечена филийка или зърнена закуска. Изобилието на витамин С в цитрусовите плодове регулира кръвното налягане, пречиства кръвта и отстранява вирусните инфекции. 

- необходими продукти: 1 грейпфрут, 2 големи портокала, половин лимон, 1 ч. л. мед /по желание/.

Тази плодова салата ще подсили имунната ти система

Добрата имунна система никога не е била по-важна. Най-добрият начин да я поддържаме винаги е бил чрез естествени продукти, вслушвайки с...

- полезни вещества: витамини А, Б6 и С, цинк, фолиева киселина.

4. Витаминозна бомба с домат, целина и кейл

Сега някой ще се запитат "какво е кейл?". Това е зимен зеленчук, който е по-слабо известен на нашият параз. Причислява се към семейството на зелето и е определян се като суперхрана, зашото зашото има богат и разнообразен състав на хранително активни вещества. Тази рецепта изобилства на витамин А.

- необходими продукти: четвърт чаша сок от кейл; 1/2 чаша домашен доматен сок; 2 с.л. сок от целина; 2 с.л. лимонов сок; 1 с.л. соев сос; 1 ч. л. смлян хрян; стъбло от целина за гарнитура /по желание/.

- полезни вещества: витамини А,Б и С, калий, магнезий, желязо, омега-3 мастни киселини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com