Яде ви се шоколад или месо - ето какво означава това

43202
Яде ви се шоколад или месо - ето какво означава това
Снимка: iStock

Наистина ли жадувате за шоколад или ви се яде месо? Може би тялото ви се опитва да ви каже нещо. Въпреки че всеки от нас има предпочитания към определени храни, има разлика между чувството на глад и внезапното желание за консумацията на определена храна. Много често силното желание да хапнете нещо може да сигнализира, че ви липсват определени хранителни вещества.

Следващият път, когато сте обсебени от идеята да хапнете сочна пържола, шоколадово блокче или дори лед, обърнете внимание на това, което тялото ви се опитва да ви каже, и намерете подходяща алтернатива.

Може ли да ядат шоколад възрастните хора - ето какво разкри лекар

Защо ви се яде шоколад?

Шоколадът е богат на магнезий и силният апетит може да означава липса на този минерал, който играе важна роля за състоянието на косата и кожата ви. Нивото на този минерал спада през втората половина на менструалния цикъл, което може да допринесе за симптомите на ПМС.

Консумацията на големи количества алкохол, кафе и газирани напитки също може да намали нивата на магнезий. Ако наистина жадувате за шоколад, изберете такъв със 75 процента какао, тъй като има повече магнезий и по-малко захар.Други добри източници на този минерал включват ядки, зеленолистни зеленчуци, кафяв ориз, пълнозърнест хляб и тиквени семки. Ако страдате от симптоми на ПМС като раздразнителност, главоболие, подуване на корема и спазми, може да си струва да вземете магнезиева добавка.

Лекар: Ако ядете шоколада с това, бързо ще свалите холестерола

Защо ви се яде лед?

По ирония на съдбата, желанието за лед може да е признак на анемия и може да сигнализира за дефицит на желязо. Лекарите не могат да обяснят точно защо, но ледът може да помогне за намаляване на възпалението в устата, което може да е симптом на анемия.

Ако имате желание да сложите кубче лед в устата си и се чувствате без енергия, посетете Вашия лекар. Освен това жените, които имат обилна менструация, са изложени на по-висок риск от анемия.

Най-добрият източник на желязо е червеното месо и то се усвоява по-добре от растителните храни като смокини, кайсии, спанак, броколи и леща. Можете също да опитате сардини като източник на желязо.

Какво се случва с черния дроб, ако всеки ден ядете шоколад?

Защо ви се яде месо?

Какво означава: Желанието за месо може да сигнализира за дефицит на желязо или цинк. Цинкът играе важна роля за поддържането на имунната функция и ако имате ниски нива на този минерал, тогава сте по-податливи на настинки. Цинкът също участва в деленето на клетките и е важен за здравето на кожата, косата и ноктите.

Най-добрият източник на цинк е червеното месо, но скаридите, лещата, спанакът, тиквените семки, сиренето и пълнозърнестият хляб също са богати на този минерал.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Кои чайове ще ви помогнат в борбата с напълняване

Кои чайове са изключително полезни за здраво сърце

Кои са най-полезните чайове за черния дроб

5-те най-лоши закуски за здравето

Билката, която е полезна при почти всяка болест

Защо не е полезно да се ядат само плодове?

Плодовете, които НЕ трябва да се ядат след 50 години

Листата и цветовете на този плод са полезни за простатата - берете ги през пролетта

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com