Йо-йо ефектът вреди на сърцето

11443
Йо-йо ефектът вреди на сърцето

Повечето дами знаят, че ако не провеждат хранителния си режим правилно, може да постигнат абсолютно нежелания ефект - да навредят на здравето си.

Жените, които са склонни към драстични диети за бързо отслабване, вредят много на сърцето си, предупреждават канадски учени.

Ново изследване на канадски специалисти установи, че така нареченият йо-йо ефект допринася за развитието на сърдечно-съдови проблеми. Въпреки че кръвното налягане, холестеролът и кръвната захар се нормализират със загубата на килограми, диетата, при която жените бързо възвръщат старите си форми, вреди още повече на сърцето, предаде БГНЕС.

Особено опасно е при жените в менопауза. В напреднала възраст трябва внимателно да следите здравословното си хранене и тегло, тъй като и най-малката аномалия излага организма ви на риск от диабет и сърдечни заболявания.

В експеримента се включили 100 жени, които загубили средно по 10 кг. Една година по-късно две трети от тях били възвърнали старите си килограми и имали сърдечен проблем. По този начин експертите заключили, че е важно не само да отслабвате, но и да изберете правилна стратегия за това, която да ви предпази от бъдещи заболявания. Достатъчно е само да махнете вредните храни от диетата си и да откажете прекалено солените и пикантни ястия.

Редактор: Д. Симова

Топим по-лесно килограмите с аеробика

Ако сте решили да сваляте килограми, тогава по-добре играйте аеробика, отколкото да се потите във фитнес залите. Това ни съветват уче...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com