Как да отслабнем като променим хранителните си навици?*

5552
Как да отслабнем като променим хранителните си навици?*
Снимка: Pexels

* ВНИМАНИЕ! Това не е медицинска статия - в нея няма да говорим за диети, добавки и други неща, а за това как да се храним така, че да не натоварваме организма си и да си дадем почивка от тежките и вредни храни. Ако искате да направите диета или специален хранителен режим, ви съветваме да се обърнете към специалист. 

Всеки човек иска да се храни по-добре, но в забързаното ни ежедневие това е трудно. В тази статия ще се опитаме да дадем някои съвети, които работят добре за нас и не са обвързани с някакви големи жертви. Ако може да спазите указанията, гарантирано ще се чувствате по-добре след известно време и ще загубите килограми: 

Как да се предпазим от йо-йо ефекта?

Тези, които се опитват да отслабнат дълготрайно, използват най-различни методи и режими. В резултат на това намаляват своето тегло драс...

1) Яжте по-малко, но по-често 

Съвсем нормално е ако сте били гладни цял ден и сте бягали по задачи да сте изгладнели като вълк и на вечеря да минете през голямо количество храна, но това е възможно най-вредното нещо, което може да направите. Правилното в случая е да се опитвате да ядете по няколко пъти на ден, на по-малки порции. Така ще бъдете сити без да натоварвате стомаха си. 

2) Не яжте тежка вечеря

Всички знаем, че вечерта метаболизмът се забавя и препоръчваме да не ядете тежка вечеря. Ясно е, че ако сте на банкет или някакъв тип празненство това е трудно, но лека вечеря е ключът към спокоен сън през нощта и намаляване на килограмите. И нещо задължително също - никакви среднощни хапвания. 

Ето как отслабват различните зодии

Всяка зодия отговаря на определена диета, твърдят астролози. Ето защо, ще бъде полезно да разберете какви диетични и хранителни навици ...

3) Спрете газираното и алкохола 

Знаем, че е трудно, но ще се чувствате страхотно ако спрете газираните напитки и алкохола. Тук включваме и бирата, защото знаем колко много може да надува тя. Разбира се, не сме машини и периодично е нормално да си кажем "Наздраве" по някакъв повод, но ако искате да отслабнете, то спирането на безалкохолните напитки и алкохола като цяло е добро решение, което ще даде сериозно отражение. 

4) Намалете сладките неща и пърженото

Пържените храни, захарта и всички други сладки изкушения като вафли и прочие трябва да си заминат. Може да хапвате нещо сладко сутрин с кафето, но всичко друго трябва да изчезне от вашия списък за пазаруване. Нормално е да искате да се поглезите, но сладките неща и пържените храни винаги трупат килограми към нашата сметка. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com