X
 
 

Как да отслабнем след празниците?

3120 4
Как да отслабнем след празниците?
Снимка: Pixabay
"Не е необходимо да подходим стресово към диетата. Килограмите, които сме качили по празниците, организмът не ги счита за свои структури и много бързо може да се лиши от тях, така че трябва само да му помогнем." Това отбеляза диетологът проф. Донка Байкова в интервю за bTV.

По думите ѝ трябва да започваме плавно да премахваме някои неща от менюто си.

Ето кое е идеалното средство за отслабване

Експерти от Южна Корея направиха откритието, че черният ориз може да помогне в борбата с излишните килограми и да предотврати затлъстяв...

Проф. Донка Байкова посочи още, че в момента са актуални моно диетите.

"Ако ядете само по няколко яйца на ден, с много течности, ще свалите още първия ден 1 кг. Организмът използва много енергия, за да разгради тази храна и все едно че се движим", каза още диетоложката. Според нея обаче не трябва да прекаляваме със солта и подчерта, че наистина трябва да пием много течности.

Друг вариант за бързо сваляне на килограми е един ден да се ядат само картофи, вторият ден – само риба или само яйца, и третият ден – само плодове и зеленчуци.

Проф. Донка Байкова препоръча киселото мляко за прочистване на стомаха, а зеле, броколи и карфиол – за черния дроб, диоретични ефекти пък могат да се постигнат с плодове и зеленчуци.

Безсолната диета може да е опасна

Според експерта гастроентеролог, професор Виталий Румянцев, отказът от консумация на готварска сол е изключително опасен за човешкия ор...

За тези, които сега започват диета, проф. Байкова припомни, че трябва да поддържат добър имунитет, защото сме в период на застудяване и грип. През студените дни трябва да се приемат билкови напитки и растителни антибиотични субстанции, препоръча още тя.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  На първо място да си зададем въпроса: Защо изобщо се налага да отслабваме точно след празници? Да не би от нас да се очаква (едва ли не задължително) по празниците да надебелеем, че после да се налага да отслабваме??? И друго. Отслабването е процес който трае дълго, месеци, понякога повече от година. За няколко дена е наивно да се мисли че ще се отслабне, както аналогично е наивно да смятаме, че с виж още ›› ме надебелели (само от празничните дни). По празници можем само да преяждаме но не и да надебелеем!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Как да отслабнем?! -ГЛАД! В архивните филми за концлагерите не съм видял дебел евреин, така, че няма такива оправдания "Нищо не ям, ама ми се лепи!"
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  В интерес на истината ще ти кажа, че аз съм виждал дебели евреи в концлагери. Всъщност, много от тях са били назначени от нацистите на ръководни длъжности, по простата причина че е много трудно да се управляват хиляди или стотици хиляди затворници в един лагер само от въоръжената лагерна охрана. Те са се ползвали с не малко привилегии и да, яли са на корем а не е трябвало да работят - само да ръко виж още ›› водят и надзирават събратята си концлагеристи. Нещо което те охотно са вършели и по това не са по-човечни и добри от останалите нацисти. Друго което исках да кажа, в нацистките концлагери далеч не е имало само евреи. Имало е и много съветски военнопленници, политически противници, главно комунисти, хомосексуални, криминални, свидетели на Йехова и какви ли още не. И на последно място, но не по значение искам да отбележа, че "лечението" с глад и тежка работа по модел на Аушвиц и Бухенвалд води до болести и смърт. Много малко са оцелелите, имам предвид дори след като лагерите са били освободени, от останалите живи много така и не са успели да оживеят. Така че, извинявам се за заключението което ще кажа, но примерът ти е тъп и неуместен. Здравословното отслабване, с диета и двигателен режим изисква продължително време и често лекарски контрол.
  : 0 !
 • ИМПЕРИАЛИСТ 1.2 ИМПЕРИАЛИСТ преди 1 година Профил на трол?
  Трагедията в трудовите лагери започва с отстъплението на вермахта и повсеместна продоволствена криза. Храна не е имало дори за немските деца, а какво да правят с лагеристите?
  : 0 !