Лесно и бързо отслабване за заетите хора

3079
Лесно и бързо отслабване за заетите хора
Снимка: iStock/Guliver

Една от причините, с които повечето хора се оправдават, защото не отслабват, е, че нямат време да правят нужните упражнения поради заетия си график. В никакъв случай обаче не е препоръчително да се подлагате на лишения и продължително гладуване, което допълнително ще ви изтощи и може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Вместо това, днес ще ви дадем някои полезни съвети за това как да промените ежедневието си, за да стимулирате отслабването в натоварения си график.

Ето и лесни стъпки, на които да се позовете:

Разграфете плановете си

Много по-лесно не само за отслабването ви, но и за цялостното протичане на деня, ще е, ако си направите предварителен план, който да следвате. По часове може да разпределите храненията си, работата, свободното време и други задължения - така няма да пропускате хранене, а и няма да хапвате твърде късно.

Ограничете алкохола

Ако искате ефективно отслабване, то ще трябва напълно да се сбогувате за известно време с алкохола, а след това да го консумирате рядко и в умерени количества. Той е доста калоричен, а и засилва апетита. Разбира се, когато ви се прииска, може да си позволите чаша вино.

Как да отслабна без спорт и гладуване?

Много хора по света искат да отслабнат. В забързания живот все по-малко хора успяват да поддържат форма. Спортът помага за отслабване,...

Леки тренировки

Защо да не превърнете любимите игри от детството в тренировки за отслабване? Такива са например скачането с въже или въртенето на обръч. Отнемат само няколко минути на ден, а и може да ги вършите вкъщи, докато чакате яденето във фурната или пералнята.

Променете чиниите

Когато поставяте храна в по-големи чинии, вие сте психически настроени, че трябва да изядете цялата храна от чинията, дори вече да се чувствате сити. Поради тази причина е добре да замените чиниите си с по-малки. Според някои специалисти червеният цвят на съдовете потиска апетита, така че може да използвате този трик. 

Работата вкъщи като вид спорт

6 сигурни начина за бързо отслабване преди морето

Ако морската ви ваканция вече наближава, но сте потиснати от идеята да се покажете по бански, още не е късно да вземете мерки. Може да ...

Можете да превърнете всеки вид домакинска работа в начин да поспортувате - например пълните чанти с покупки можете да качите по стълбите, вместо да използвате асансьора. Гладенето ще се яви като вид сауна и т.н.

Не яжте в легнало положение

Яжте само и единствено правилно седнали на масата. Ясно е, че на всички ни е по-комфортно да хапнем нещо сладко легнали на дивана пред телевизора, но това е много вреден навик. Отделяйте си 15-20 пълноценни минути само за храненето - без никакви телевизори, телефони, четене и т.н.

Водни процедури

Контрастни душове, водни масажи, скарбове за тяло, масажи за целулит, ароматни масла във ваната - всичко това подпомага редуцирането на мазнините.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Тази евтина напитка пречиства кръвта от високата захар

Това е най-важният витамин за диабетиците

Сирене за отслабване - как е правилно да се яде

Симптомите, които показват проблеми с жлъчката

Как изтощителните тренировки и претренирането влияят на имунитета?

Това кафе вдига холестерола

Хлорофил в организма: Какво трябва да знаем и за какво да внимаваме

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com