Този магнезий сваля кръвното

15614
Този магнезий сваля кръвното
Снимка: pexels

Една форма на магнезия, която се използва изключително рядко в хранителните добавки, съдейства за предотвратяването на заболявания на сърдечно-съдовата система, по-специално за подобряване на кръвообращението, отпускане на сърдечния мускул и нормализиране на високото кръвно налягане.

Тауринът се счита за много важна аминокиселина за правилното функциониране на нашето тяло и големи количества са концентрирани в месни продукти, риба и млечни продукти. Ето защо магнезивият таурат е идеален за вегани и вегетарианци. Освен това е полезен за функционирането на абсолютно всички клетки на тялото, участва в образуването на жлъчката, детоксикацията на черния дроб и подпомага стомашно-чревния тракт и нормализиране на налягането.

Други магнезиеви форми и полза от тях

Формата на магнезиев цитрат е полезна за здравето на нервната система и кръвообращението и също така е показана за предотвратяване на случаен запек. Магнезиевият цитрат може да увеличи количеството вода в червата, да омекоти изпражненията и да насърчи тяхното преминаване. Хора, които страдат от бъбречна недостатъчност, проблеми с червата, болки в корема, бременни, кърмещи жени или следващи диета с ниско съдържание на калий, трябва да внимават с него.

Кой магнезий за какво помага - ето какво разкри лекар

Магнезиевият оксид, както и магнезиевият цитрат, насърчават натрупването на вода в изпражненията и бързото движение на червата. Първият вид е предназначен за профилактика на депресия, повишава нивата на коментирания минерал при дефицит, според изданието The Health Site.

Магнезиев хлорид под формата на соли или магнезиево масло, се използва за козметични цели: за масаж на крака, за подхранване на кожата.

Лактатната форма на минерала се счита за щадяща тялото и има по-щадящ ефект върху червата. Предназначен е за нормализиране на калциево-фосфорната обмяна, безпрепятствен транспорт на минерала до костите. Тази магнезиева форма е показана за профилактика на гърчове и производство на клетъчна енергия. Лесно се усвоява от организма и затова изисква по-нисък дневен прием.

Магнезиевият лактат обаче не трябва да се приема от хора, страдащи от бъбречни проблеми или заболявания, тъй като може да влоши състоянието им.

 

Магнезиевият малат е сол на ябълчната киселина, която е от съществено значение за междуклетъчната енергия и метаболитните процеси. Има високо ниво на бионаличност (30-50%) и се усвоява добре от организма. Често се използва за предотвратяване на мускулни болки и спазми, при гърчове, както и при фибромиалгия, мигрена и хронична умора.

Още: Дефицит на магнезий: Яжте само по 100 гр от този евтин зеленчук и ще забравите за него

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! Предоставената в нея информация не може да се използва за самолечение, както и да замести назначеното вече лечение! Преди прием на добавки се консултирайте със специалист!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Как е правилно да се пие кафе

Митове и истини за болестта на Алцхаймер

Ново проучване установява лесен начин за понижаване на кръвното налягане

Билката, която се бере през май - тя пречиства бъбреците, черния дроб и кръвта

Отслабване без отказ от сладко - 5 начина, които работят

Най-честият признак за рак на дебелото черво

Инсулинова резистентност - води ли до диабет и как да я разпознаем

Тайната на дълголетието: 5 храни, които всеки столетник яде

Какво се случва с кръвното, ако цял ден стоите вкъщи

Ефективни домашни маски за напукани пети

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com