Този плод сваля кръвното и забързва метаболизма с почти 30%

51584
Този плод сваля кръвното и забързва метаболизма с почти 30%
Снимка: iStock

Бавният метаболизъм е предпоставка за натрупване на мазнини. Най-опасна е висцералната мазнина, която се натрупва в коремната кухина. Тя притиска жизненоважни органи, включително черния дроб, стомаха и червата.

Висцералната мазнина се счита за една от най-токсичните мазнини в тялото, тъй като освобождава вредни химикали в кръвта. Колкото по-дълго човек я „носи“, толкова по-голям е рискът от сърдечен удар и други здравословни проблеми.

Плодът, който забързва метаболизма и сваля кръвното

Диетата и упражненията са незаменими в борбата с тези опасни натрупвания. Определени храни също оказват положителен ефект. Сред тях е касисът, който повишава метаболизма с 27 процента, твърдят британски учени. Този плод е особено полезен за намаляване на висцералните мазнини поради високата концентрация на антиоксиданти в състава си.

Ето как е правилно да се мият плодовете и зеленчуците

Известно е, че богатите на фибри храни допринасят за загубата на висцерална мазнина. Касисът съдържа както антиоксиданти, така и диетични фибри.

„Проучванията показват, че добавките от касис могат да стимулират изгарянето на мазнини по време на тренировка. Някои доказателства сочат, че тези продукти могат да увеличат изгаряне на мазнините и когато тялото е в покой “, споделя спортният диетолог Кейт Шилланд пред Woman and Home.

Проучване, публикувано в списанието Nutrients, съобщава, че екстрактът от касис намалява телесното тегло, масата на висцералната мастна тъкан, серумните нива на триглицериди, общия холестерол и LDL холестерола при плъхове.

Яжте този летен плод веднъж седмично, за да пречистите кръвта и черния дроб

Добавките с касис имат по-силен ефект при хора с по-висок ИТМ (индекс на телесна маса). Като цяло при участниците в проучването е констатирано увеличение на изгарянето на мазнини с около 17-21% при ходене в продължение на 30 минути през 14-те дни, когато са приемали добавките.

Касисът е отличен източник на антиоксиданта антоцианин. Той помага за нормализиране на кръвното налягане и понижаване на нивата на кръвната захар, което е особено важно за хората с диабет.

В друго проучване 16 жени са приемали 600 mg екстракт от касис на ден в продължение на една седмица. В края на този период те са карали колело в продължение на два часа, като кръвните им проби са били взети в началото и на 15-минутни интервали по време на упражнението. Отбелязва се, че екстрактът от касис повишава средното окисляване на мазнините с 27 процента.

Сокът от този плод сваля високото кръвно и холестерола

„Приемът му за седем дни повишава плазмените концентрации на NEFA и глицерола в покой, което предполага по-високи нива на липолиза “, споделят експертите.

Важно: Статията е с информативна цел и не замества консултацията с лекар или диетолог!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com