Упражненията ни правят по-умни

48188
Упражненията ни правят по-умни

Канадски учени откриха още една причина да се движим повече. Оказва се, че упражненията не само ни държат във форма, но и ни правят по-умни, особено на средна възраст, разкриха специалистите,цитирани от британския в. "Дейли Експрес".

Те открили, че редовните интензивни тренировки увеличават способността ни за мислене, запомняне и вземане на бързи решения., предаде БГНЕС. Учени от Монреалския институт за сърдечни заболявания установили, че 40 минути упражнения два пъти седмично, състоящи се от серии от 30 секунди интензивен спринт, последван от 30 секунди ходене или джогинг, са достатъчни не само за да направят хората по-стройни, но и да подобрят функционирането на мозъка им.

За целите на изследването, представено на Конгрес на сърдечно-съдовите заболявания в Канада, хора на средна възраст 49 години, които преди това водели заседнал начин на живот, преминали през четиримесечни интензивни тренировки. В края познавателните им функции се подобрили значително, съобщи ръководителят на проучването д-р Мартин Жюно.

"Ако говорите с хора, които правят упражнения, те ще ви кажат, че чувстват ума си по-остър. Сега ние открихме начин да измерим това", посочи той. "Има много ползи от упражненията, знаем, че те могат да ни накарат да се почувстваме по-добре. Това предполага, че те могат да ни накарат и да мислим по-добре", заяви д-р Бет Абрамсън от фондация Сърце и инсулт в Канада.

Редактор: Десислава Симова

Откриха коя е най-непривлекателната част от тялото

Ако винаги сте смятали, че носът ви е най-непривлекателната част от тялото ви, то се оказва, че грешите. Специалисти откриха коя е най-...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com