X
 
 

БЧК с едномесечна кампания за превенция на очни с сърдечни болести

473 0
photo of БЧК с едномесечна кампания за превенция на очни с сърдечни болести
Снимка: www.marica.bg
Българският Червен кръст започва информационна кампания, която обхваща социалнозначими заболявания в областта на кардиологията и офталмологията

В продължение на един месец, водещи специалисти офталмолози и кардиолози ще представят информационни презентации в градовете – София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Перник, Благоевград, Шумен, Ловеч, Плевен, Ямбол, Бургас, Дупница, Хасково. 

Откриващото събитие ще се проведе на 7 октомври (понеделник) от 11:45 ч. в зала „Музейна“ на централата на БЧК в София (бул. „Джеймс Баучер“ 76) и е посветено на възрастово-обусловената макулна дегенерация. Заболяването е прогресивно хронично и е причина за загуба на централното зрение при голям процент хора. Презентация по темата ще изнесе д-р Веселин Даскалов – офталмолог и специалист по микрохирургия на окото.

Кампанията е насочена към определени възрастови групи с цел превенция, ранна диагностика и възможности за лечение на възрастово-обусловената дегенерация на макулата, диабетен макулен едем, миокарден инфаркт  и инсулт. В направление кардиология, ще бъдат обхванати хора от 45 до 75 години и пациенти с неклапано предсърдно мъждене, а в направление офталмология насочеността е към 50 – 65-годишните.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално