Броят на смъртните случаи от коронавируса по света надхвърли 7000

3641
Броят на смъртните случаи от коронавируса по света надхвърли 7000
Снимка: iStock

Броят на смъртните случаи от коронавируса по света надхвърли 7000 днес. Заразилите се, включително оздравелите вече, са над 175 500.

За второ поредно денонощие италианските власти съобщиха за над 300 жертви на Covid-19. За последните 24 часа те са 349. Общият брой на починалите в Италия е вече 2158 – най-много от всички европейски държави. 27 980 са инфектираните в Италия. 11 000 от тях са хоспитализирани, 10 200 са в домашна карантина. Излекувани са 2749 души.

Президентът на Франция Еманюел Макрон се очаква да се обърне за пореден път към сънародниците си заради коронавируса. По данни от снощи жертвите във Франция са 127, а заразените – 5400.

Канада също затвори границите си

Канадското правителство реши да затвори границите. Рестриктивната мярка е във връзка с продължаващото разпространение на коронавируса. ...

Испания е втората по-мащаби на заразата европейска страна – с близо 9200 болни и 334-ма починали от коронавируса. Местната полиция контролираше днес с дронове и високоговорители карантината. Общо 1000 войници бяха разположени в 14 испански града в помощ на силите на реда. Правителството наложи строги мерки за контрол на сухопътните граници на Испания, като се пропускат само граждани на страната, дипломати и други чужденци, които докажат, че имат спешно основание за тях да бъде направено изключение.

Германският канцлер Ангела Меркел обяви радикални мерки за ограничаване на социалните контакти в страната. Броят на заразените там се е увеличил с повече от 1100 през последното денонощие – до 6000, починали са 13 души. Меркел призова германците да отменят почивките си в страната и в чужбина, а президентът Франк-Валтер Щайнмайер направо ги посъветва да стоят по домовете си. Правителството забрани събирания в религиозни храмове и разпореди затваряне на магазини за стоки, които не са от първа необходимост, както и детски площадки. Ресторантите в Германия ще продължат работят, но само до 18 часа.

Русия, където има 93-ма заразени, се затваря за чужденци от сряда до 1 май заради коронавируса, обяви тази вечер правителството.

Пълна карантина е обявена в Италия, Испания, Австрия и Чехия. Там гражданите могат да излизат само за да ходят на работа, на лекар или да пазаруват храна.

Ето какви мерки взема Русия заради коронавируса

Руското правителство взе решение заради пандемията от коронавируса да ограничи от 18 март до 1 май влизането в страната на чуждестранни...

Една след друга страни-членки на Евросъюза обявяват, че затварят границите си за чужденци. Дания, Чехия, Словакия, Литва и Кипър го бяха направили до днес. Испания ще се затвори тази нощ. Унгария също обяви тази крайна мярка за забавяне на разпространението на Covid-19.

Утре се очаквя лидерите на ЕС да обсъдят ситуацията с коронавируса във видеоконферентна връзка.

Вижте още:

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 16 март

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Вдигат заплатите в Пирогов

Два нови случая на коклюш в област Сливен

Прокуратурата каза прекратено ли е производството за Даная

Проучване: Българските родители - твърдо “за“ ваксиниране на децата

Фармацевт: И в складовете няма ваксини за коклюш

Случаят "Даная": Най-важно е спокойствието на системата, каза здравният министър

Коклюш: 14 дни карантина, друга ваксина може да е фактор за картината на болестта

Без паника, затваряне и дистанция: Проф. Кантарджиев съветва да не се страхуваме от коклюша

Ангел Кунчев: Доста близо сме до епидемия от коклюш

Без неваксинирани за коклюш деца в училище: Здравният министър отговори

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com