Показаха първия ваксинационен център в страната (СНИМКИ)

3911
Показаха първия ваксинационен център в страната (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Вече е готов алгоритъмът на т.нар. пътна карта на имунизационния процес, която включва логистиката и организацията на кабинетите за ваксинация. Това каза министъра на здравеопазването Костадин Ангелов от първия в страната временен изнесен специализиран кабинет за ваксинация срещу COVID-19, който се намира пред сградата на РЗИ-София.

Той беше на посещение заедно с кмета на София Йорданка фандъкова, която също се запозна на място с организацията и начина на работа изнесения кабинет.

Според думите на ресорния министър в страната ще бъдат разпределени 47 мобилни екипа за ваксинация. Те ще разполагат с всичко необходимо за имунизацията срещу COVID-19. Обмисля се при необходимост организирането на още два такива пункта в София - на паркингите на големите хипермаркети.

33% от медиците на първа линия са съгласни на ваксина срещу COVID-19

33% от лекари, медицински сестри, фармацевти и стоматолози са съгласни да се ваксинират срещу COVID-19. Това съобщи пред журналисти шеф...

Първа фаза ще започне в лечебните заведения. Желаещите от работещите на първа линия са около 33%. "Но в някои лечебни заведения продължават да се подават заявления, така че цифрата ще се промени", допълни той.

Здравният министър: Може да не разхлабим никакви мерки от 21 декември

"Ще съдействаме на гражданите да получат цялата информация за ваксините. Към момента информацията, която имаме е, че има ваксини, които се поставят двукратно, има и такива, които се поставят еднократно. До започване на ваксинацията ще имаме отговор и къде ще се вписва, че даден човек се е ваксинирал", обясни Ангелов.

Около ваксинационните центрове ще има табла, на които ще е обяснено, че ваксината е доброволна и безплатна", добави Ангелов.

Здравният министър: Може да не разхлабим никакви мерки от 21 декември

Рано е да се отварят училищата на 21 декември. Предстои да вземем решение за моловете и ресторантите. Това заяви здравният министър про...

Две линейки ще чакат до пункта за ваксиниране, за да може при възникване на спешна медицинска нужда да бъде обслужен пациентът. "Организацията в столицата е направена на достатъчно високо ниво. Имаме готовност да разкрием още два такива пункта пред големи хранителни вериги", разкри министърът на здравеопазването.

Той потвърди, че към момента медиците, които желаят да се ваксинират, са около 33%, но продължава да постъпва информация от болници в страната от още желаещи. Лекари, сестри и санитари ще се имунизират в самите болнични заведения.

"София е готова за старта на ваксинация, за всички, които желаят. очаква се това да е в началото на следващата година. Столичното РЗИ е институцията, която подготвя и ще продължи да организира ваксинирането на различните групи", коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ общинските власти ще гарантират логистиката. Логистичният щаб се ръководи от Красимир Димитров. Ежедневно 8 екипа ще бъдат на разположение на РЗИ, за да подпомагат работата им.

Още: Предупреждение: Отпускане на мерките за Коледа може да се превърне в трагедията на живота ни

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Стартира велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Ръст в броя на новите случаи на коронавирус у нас за денонощие

Очаквано: Човек на ГЕРБ поема ръководството на НЗОК

Отново протест: Искат оставките на здравния министър и на шефа на “Пирогов“

Спад в броя на новите случаи на Ковид за денонощие

Подобряват психиатричната грижа у нас с промени в Закона за здравето

Коронавирусът в България: Само в 6 области има открити нови случаи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване