Експерти са озадачени, че учен от Харвард ще търси извънземни отломки в океана

3879
Експерти са озадачени, че учен от Харвард ще търси извънземни отломки в океана
Снимка: iStock

Физикът Ави Льоб от Харвардския университет многократно се е отличавал с достатъчно гръмки и смели твърдения за съществуването на извънземен разум. Хипотезите му изненадват научната общност и това се отнася за теорията му, че първият междузвезден обект, паднал на Земята през 2014 г., е с изкуствен произход. По-специално ученият смята, че това не е обикновен метеорит, а фрагмент от извънземен космически кораб и той трябва да бъде намерен на дъното на Тихия океан. Но експертите са озадачени от подобно желание да се намери създаден от потенциални извънземни обект и активно критикуват това решение, пише Futurism.

ОЩЕ: Първият междузвезден обект на Земята ще бъде изваден от океана с магнит

Ави Льоб активно настоява научната общност да приеме по-сериозно съществуването на извънземен разум и дори твърди, че ще положи всички усилия, за да докаже съществуването му.

Фактът, че падналият през 2014 г. метеорит, наречен първият междузвезден обект в нашата слънчева Система, според Льоб може да е фрагмент от извънземен космически кораб.

Става дума за междузвезден обект, наречен CNEOS 2014-01-08 и паднал в Тихия океан през 2014 г. Смята се, че този метеорит с диаметър 45 см е летял със скорост над 90 хиляди км/ч и се е разпаднал на парчета, които лежат на дъното на Тихия океан.

Що се отнася до това дали този метеорит се явява междузвезден обект, учените все още спорят. Но Ави Льоб настоява, че този обект не идва от Слънчевата система, че е първият по рода си и може да има изкуствен произход. Ученият гради своите предположения включително върху огромната скорост на движение на обекта към Земята.

Физикът заявява, че според него този обект е много по-твърд от обикновен железен метеорит. Секретни американски военни документи подкрепят теорията на Льоб, че все пак това е междузвезден обект. Но там става дума конкретно за метеорит, а не за нещо друго. Повечето учени настояват, че метеоритът няма нищо общо с извънземни, дори да е дошъл от друга звездна система.

Според Стив Даш от Университета в Аризона е много трудно да се изчисли точната скорост на подобен обект. По този начин Деш поставя под въпрос основния фактор, сочещ междузвездния произход на обекта, на който се основава теорията на Льоб.

Според астрофизика Итън Сийгъл хипотезата, че този обект е свързан с извънземни, е не просто неправдоподобна, а пародия на научно обоснована теория.

Но никаква критика, изглежда, не притеснява Ави Льоб, който планира да събере малко повече от милион и половина долара, за да открие останките на това, което смята за извънземен обект, на дъното на Тихия океан. (ВИЖТЕ ОЩЕ: Първият междузвезден обект ще бъде изваден от океана с магнит.)

„Най-идеалният резултат от нашето търсене се състои в това, че ще можем да открием не само отломки от междузвезден обект, но и части от усъвършенствано технологично устройство. Може да е нещо като версията на iPhone 100. Бих искал да натисна бутон на такова устройство", казва Льоб.

ОЩЕ: Рядка книга на астронома Хюйгенс от XVII век предсказва извънземен живот

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Хората са еволюирали като бръмбари, а не като гръбначни

Извънземните може да пътуват на метеорити на автостоп, за да колонизират Космоса

Пробив: Учени "отгледаха" хрущял за човешкото лице

LiDAR откри древни градове в Тихия океан

Хората се крили в тази лавова тръба в Саудитска Арабия в продължение на хиляди години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com