Колко лоши ни правят промените в климата

220612
Колко лоши ни правят промените в климата
Снимка: Thinkstock

В жегата е много трудно да бъдеш добричък. Матю Ренсон от изследователско-консултантската фирма Abt Associates (САЩ) потвърждава, че глобалното затопляне ще предизвика вълна от престъпления – поне в САЩ. Убийствата и изнасилванията ще бъдат голямо бреме за страната и ще донесат загуби в порядък на 38-115 милиарда долара, в съответствие с по-рано извършени изчисления на разходите за всяко престъпление.

Изследователите предсказват, че в периода 2010 – 2099 година промените в климата ще се изразят в това, че в САЩ ще се случат: 22 хиляди убийства, 180 хиляди изнасилвания, 1.2 милиона нападения при утежняващи обстоятелства, 2,3 милиона нападения, 260 хиляди грабежа, 1.3 милиона кражби, 2.2 милиона обири и 580 хиляди отвличания.

Вярвате ли в магията, или от какъв зор си творим кумири

Западната цивилизация продължава да вярва в магията.Смята се, че в съвременното общество магията вече не играе ролята, която са й отреж...

В сравнение с количествата престъпления, които биха били регистрирани при липса на промени в климата, броя убийства ще се увеличат средно с 2,2%, изнасилванията с 3.1%, нападенията при утежняващи обстоятелства с 2.3%, нападенията с 1.2%, грабежите с 1%, кражбите с 0.9%, обирите с 0.5% и отвличанията с 0.8%.

Ръста на престъпността в тези категории с 1-3% може да изглежда незначителен, но помислете за тези, на които им предстои да бъдат лишени от живота или имуществото си. Трябва да помислите и за тези, които ще трябва да разследват, съдят и да охраняват затворите. Като цяло към 2090 година в резултат на изменението на климата, нивото на престъпността ще се увеличи с 1.5 - 5.5%.

„Изменението на климата ще повлияе на живота ни по най-неочаквани начини. Това не е само количеството вода, до което ще има достъп селското стопанство, но и социалните отношения в нашите райони, количеството време, което децата ще могат да прекарват навън, както и размера на ангажираността на право-охранителните органи“, подчертава Ренсон.

Едно неотдавнашно изследване показва, че увеличението на градската полиция с 1%, води до намаляване на тежките престъпления с около 0.3%, а престъпленията против собствеността с 0.2%. Освен това, става и „преразпределение“ на различните видове престъплени в тези категории. Следователно, за да се компенсира потенциалния ръст на престъпленията в резултат на климатичните промени, в такива категории, като убийства, непредумишлени убийства, грабежи, кражби и отвличания, следва полицейските сили да бъдат увеличени с 4%.

Как височината и социалният ни статус определят себевъзприятието ни

Хората, неуверени в себе си и неудовлетворени от социалното си положение, се чувстват буквално по-потиснати от околния свят. Това устан...

Авторите основават своите прогнози на статистически данни от всичките 2 997 окръга на САЩ. Това са ежемесечни отчети на ФБР за престъпленията и информация за валежите и температурите от Националния климатичен информационен център (за 30 години, 891 хиляди наблюдения). Да погледнат в бъдещето е позволила прогноза, съставена от показанията на 15 модела за глобалната циркулация.

Още интересни новини за психика, поведение, отношения и семейство четете в сайта sroditeli.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com