X
 
 

Орел навъртя огромна сметка за роуминг на руски учени

3145 0
photo of Орел навъртя огромна сметка за роуминг на руски учени
Снимка: БДЗП
Руски учени, опитващи се да засекат движението на мигриращи орли са се сблъскали с огромна сметка за роуминг, след като някои от птиците, които са следели са отлетели към Иран и Пакистан, предава британската медия BBC.

Там на техните предаватели, използващи СИМ карти, са били навъртени огромни суми за роуминг, който е особено скъп в тези страни, предаде агенция Фокус.

Прострелян скален орел е в Спасителния център на Зелени Балкани

След подаден сигнал в Спасителния център за диви животни в Стара Загора за блъснат на пътя скален орел (Aquila chrysaetos) птицата е тр...

След като научил за причината за огромната сума, руският мобилен оператор „Мегафон“ предложил да опрости сметката на учените и да постави техния проект на преференциална, по-евтина тарифа.

Междувременно учените започнаха да събират дарения в социалната мрежа, за да могат да платят сметката.

Пътешествието на един от степните орли, наречен Мин, е било особено скъпо. Птицата е преминала през цял Казахстан, преди да пристигне в Иран. Предавателите връщат информация на учените като изпращат СМС-и към тях. В Русия цената на един СМС е 15 рубли (около 20 евроцента), но в Иран тази цена достига до 50 рубли (70 евроцента).

Руските учени са доброволци от Центъра за рехабилитация на диви животни в Новосибирск. Техният зов за дарения до този момент е изплатил общо над 100 хил. рубли (около 1400 евро) от дълга им към „Мегафон“.

В Стара Загора спасиха отровен царски орел

Ветеринари от Спасителния център за диви животни в Стара Загора спасиха царски орел, който е бил отровен. Птицата вече е добре и е пусн...

Все пак мобилният оператор е предложил да опрости сметката, за да могат учените да продължат своите изследвания, които ще помогнат за оцеляването на застрашените от изчезване орли.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители