Полярно сияние смая дори астронавтите (ВИДЕО)

9455
Полярно сияние смая дори астронавтите (ВИДЕО)

Естествено светлинно шоу озари небето в понеделник, 7 септември. Гледката, от която дъхът спира, е уловена от камерата на астронавта Скот Кели. Според признанията му той никога досега не е виждал полярно сияние с такава красота.

Яркозелените реки и тъмномалиновият фон оцветили атмосферата на Земята в Деня на труда в САЩ. Скот Кели направил няколко снимки на развяващите се огнени ленти, а също заснел живописен таймлапс.

"Видях второто по ефектност нещо за целия си живот – казва Кели. – Първото беше Земята от Космоса, когато я видях за първи път. Чувахме, че се предвижда слънчева буря, но си мислехме, че за подобно светлинно шоу са необходими няколко дни слънчева активност. Но всичко премина бързо и Земята реагира на магнитната буря много по-бързо."

Дженифър Донъли и нейното "Северно сияние"

Дженифър Донъли е американски автор на историческа проза. Нейният роман „Северно сияние” е носител на медал Карнеги (2003 г...

Към думите на Кели се присъединили останалите 8 членове на екипажа на МКС.

Кели публикувал в Twitter няколко снимки на яркозелените "змии" и видеото, като добавил, че това е подарък за Деня на труда в САЩ.

Във високите ширини също висели северно сияние. Великолепна гледка е наблюдавана в Аляска, части от Канада, Норвегия и Швеция, в американските щати Мейн, Масачузетс, Минесота и Уисконсин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com