X
 
 

Фирмата с изгорялото сметище под АМ "Струма" остава без лиценз

1355 0
Фирмата с изгорялото сметище под АМ "Струма" остава без лиценз
Снимка: БГНЕС
Държавата се готви да отнеме лиценза на фирмата, чието незаконно сметище предизвика пожара, повредил конструкцията на АМ "Струма". Това съобщават пред в. "24 часа" от Министерството на околната среда и водите.

Компанията "Феникс Дупница" изобщо не е имала издадено разрешително за дейности за съхранение на отпадъци. При проверка на терена на 23 май 2019 г. експертите от РИОСВ са установили незаконно депониране на отпадъци на мястото под виадукта на автомагистрала "Струма", поради което е издаден констативен протокол и предписание те да бъдат преместени и почистени до 31 юли 2019 г. Предписанието не е изпълнено, за което на фирмата са съставени два акта – за съхранение на неопасни отпадъци на неразрешено за това място и за неизпълнение на предписание по Закона за управление на отпадъците.

Собственикът на горялото депо край Дупница с 2 обвинения и забрана да напуска страната

Кольо Илиев, собственикът на „Феникс Ресурс”–Дупница, което пламна на 13 август, получи две обвинения за причинените ...

Фирмата всъщност имала разрешение за извършване на дейности с отпадъци, но на други два терена в района, а поради констатираните нарушения РИОСВ Перник ще премине към процедура по отнемане на разрешението на дружеството за извършване на дейности с отпадъци след като изтече законовия срок за обжалване на издадените актове и наказателни постановления.

Засега в правомощията на РИОСВ Перник е само да издаде предписание за отстраняване на отпадъците към собствениците на терените. Това са община Дупница и АПИ и тези предписания вече са издадени, посочват от МОСВ. Те трябва да отстранят намиращите се в тяхната собственост отпадъци. За АПИ срокът е до 2 септември 2019 г., а за общината - до 19 септември 2019 г.

Самата конструкция е сериозно увредена от пожара, но резултатите от експертизата ще бъдат обявени в петък, съобщава вестникът. На съоръжението е направена експертиза с участието на специалисти и на представители на строителите.

"Направени са тестове за устойчивост на носещите конструкции, за изместване на лагери и греди. В края на седмицата те ще бъдат обобщени и тогава ще знаем дали може от идната седмица примерно да пуснем движението само в по една лента в една посока", обяснява пред вестника членът на управителния съвет на пътната агенция проф. Олег Асенов. Според него имало индикации, че носещата конструкция на северното платно е по-увредена и вероятно там пускането на движението ще се забави.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари

Овен Овните трябва да спрат да мечтаят за невъзможното, за принца на бял кон и за романтиката от филмите. Опитайте се да бъдете по-здраво стъпили...

Последно в Актуално