Дейвид Хей може да спре с бокса

22405
Дейвид Хей може да спре с бокса
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият световен шампион в тежка категория Дейвид Хей най-вероятно ще сложи край на професионалната си кариера, след като претърпя сложна операция на дясното рамо, предаде БГНЕС.

33-годишният британец трябваше да се бие с Тайсън Фюри на 8 февруари в Манчестър, но тази среща няма да се състои, а докторите са посъветвали Хей да прекрати кариерата си. Боксьорът претърпя петчасова операция в Германия за реконструкция на дясното рамо и призна, че може би повече няма да се качи на ринга.

"Не подозирах, че контузията ми е толкова тежка. Докторът ме изпрати за скенер и 24 часа по-късно вече бях на операционната маса. Това е съкрушителен удар за мен. Имах големи планове за следващата година и голямата ми цел бе да си върна световната титла, защото невероятните ми фенове заслужават това. Явно просто не е писано това да се случи. Боговете на бокса ми подсказват, че явно е дошъл момента да окача ръкавиците", коментира Хей след операцията.

Лондончанинът спечели световната титла в тежка категория през 2009 година след победа над Николай Валуев, след което я защити успешно два пъти, но две години по-късно загуби пояса след загуба по точки от Владимир Кличко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт