Новият сезон в българския снукър стартира този уикенд

7151
Новият сезон в българския снукър стартира този уикенд
Снимка: Жаклина Симова

Този уикенд ще стартира сезон 2015/2016 в българския снукър. Първият ранкинг турнир ще се проведе в Пловдив и негов домакин ще бъде спортен клуб „Чикаго“.

Майсторите на щеката в България ще изиграят седем ранкинг турнира от календара на Българската федерация. В края на сезона ще се проведат републиканските първенства за мъже, жени и младежи. Финалният турнир за сезон 2015/2016 ще бъде „Мастърс“, където участват само най-добрите 16 играчи според националната ранглиста.

Първият турнир от настоящия сезон се очаква с огромен интерес както от състезателите така и от феновете на този спорт. Това ще бъде перфектна възможност за българските снукър играчи да подобрят своята игра преди международния турнир PTC Bulgaria Open в началото на ноември в зала „Универсиада“ в София.

Стартира продажбата на билети за големия снукър турнир Bulgaria Open

България ще приеме за четвърти пореден път световните снукър звезди. Нашата страна традиционно ще бъде част от международния тур, който...

Турнирът от сериите PTC е перфектна възможност за българските състезатели да се изправят на зеленото сукно срещу най-известните имена от целия свят в този спорт. Също така това и една страхотна възможност за феновете на снукъра у нас да се докоснат до най-големите звезди в спорта.

Впечатление прави отсъствието Ивайло Пеков, който се завръща от Хаваите, където изкара цяло лято и Георги Величков, който ще стартира сезона от втория турнир, поради лични причини. Двамата са едни от най-силно представящите играчи, заемащи съответно 3-то и 4-то място в националната ранглиста.

През този сезон Българската снукър федерация се надява да затвърди успехите си от последните години. Изминалият сезон беше най-успешния в историята на българския снукър, след като Николета Николова спечели бронзов медал за нашата страна от Световно първенство по снукър за младежи и девойки. Ивайло Пеков стана първият българин участвал на Световното първенство по снукър в Англия. Също така беше постигнат и исторически сенчъри брейк в официален турнир на федерацията дело на Братислав Кръстев.

Страхотно представяне на Николета Николова на Световното първенство

Двама българи преминаха груповата фаза на Световното първенство по снукър за младежи и девойки в Румъния. Българската федерация по снук...

Огромният интерес към турнира от страна на състезателите ще ни донесе много качествени и интересни битки около зеленото сукно.

Схемата на турнира може да видите тук: http://www.gamemasters.eu/home/?page_id=17

Следете развитието на мачовете на живо тук: http://www.gamemasters.eu/home/?page_id=20&round=1&leagueid=t18

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com