Диригент, баронеса, майка - Любка Биаджони

52711
Диригент, баронеса, майка - Любка Биаджони

„Диригент, баронеса, майка и една от най-чаровните и силни жени с  неизчерпаема енергия – Любка Биаджони. Тя обича  музиката, музикантите и певците. Когато човек я гледа, не може да не живее с нея музиката. С точни диригентски и естетически красиви жестове тя анимира хор, солисти и оркестър, които дават всичко от себе си за да покажат красотата на музиката.Така човек желае една опера.”

На 15 май под нейното диригентсктво Софийската филхармония ще  изнесе концерт в зала “България” от 19.00 часа, като ще прозвучат произведения на  Антон Брукнер – Симфония No 5 си бемол мажор.

Музикалната икона Глория Гейнър се включва в EXIT Adventure 2014

Авторката на един от най-големите световни хитове на всички времена - "I Will Survive" - Глория Гейнър ще бъде хедлайнер на  EXIT ...

Любка има българо-италианска кръв, родена е в Рим, учила е в Музикалната академия в София, а сега живее в семейните замъци на Гутенберг в Германия. След гимназията Любка се колебае между музиката, философията и дори иска да се посвети на мисионерство при Майка Тереза. В крайна сметка надделява любовта  към музиката, кандидатства и я приемат в Музикалната академия в София.

След дипломирането си, ЛЮБКА БИАДЖОНИ специализира при световно-известните диригенти – Ленард Бърнстейн,  Карл Остерайхер, Фердинанд Лайтнер, Валери Георгиев,  Густав Кун и Иля Мусин. В продължение на 3 години  асистира на  Густав Кун  из цял свят.

Носител е на първи награди от Международните конкурси за диригенти “Виенски камерен орекстър”/ 1996/  и на  “Франко Капуана” в Сполето / 2002/.

От 20 години  концертира  из цяла Европа. Била е първи гост- диригент на Оркестър”Filarmonica Marchigana” в Италия. От 2010 е постоянен гост-диригент, а от март 2012 е диригент на  Софийската филармония.

През 2000г заедно със съпруга си  е основател на Международния музикален фестивал “Herrenchiemsee”, Германия, където  всяка година концертира и поставя опери.

Излиза вторият посмъртен албум на Майкъл Джексън

"Xscape" е името на новия албум на Майкъл Джексън, който излиза пет години след смъртта му, съобщи БТА.Няколко месеца след злощастната ...

Под нейно диригентство Софийската филхармония в състав Национален филхармоничен оркестър и хор е реализирала три успешни участия в този февтивал с изпълнение на  Вердиевите опери “Набуко”/ 2008/ и “Фалстаф”/ 2011/ и на операта “Ариадна на Наксос” от Рихард Щраус / 2013/

“Любка Биаджони  беше една изключителна изненада. Фрапиращо беше как тя наизуст, с толкова виталност успя да  координира пет различни групи от оркестър, хор и солисти, които бяха в залата.”

                                              Der neue Merker   08.09. 2009

 

 

Кой ще гледа концерта на Боби Кимбъл безплатно

Този петък легендарният вокалист и фронтмен на Toto - Боби Кимбъл пристига за концерт у нас в клуб Joy Station. Actualno.com даде възм...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Музика