„Вивалди и Пиацола с любов“ специално за 8 март

20176
„Вивалди и Пиацола с любов“ специално за 8 март

Quarto Quartet и Софийска филхармония имат удоволствието на 8 март, от 17.30 часа в зала „България“ да Ви представят една специално селектирана програма, която ще допълни предпролетното ви настроение.

Концертът за цигулка и оркестър в си минор "За Анна-Мария" Вивалди посвещава на своята любима ученичка Анна- Мария Дал Виола. Антонио Вивалди е преподавал музика и цигулка в девическо училище, където Анна-Мария е изявила своята изключителна музикална дарба. Анна-Мария се превръща в явление за своето време, а композиторът пише още над 20 свои творби, вдъхновен от нейното цигулково майсторство. В си-минорния концерт "За Анна-Мария", писан в зрелите години на Вивалди, ще усетите енерегията на „Лято“-то от Годишните времена, които са писани в ранния му период. Солистът Иван Пенчев, в чието изпълнение ще прозвучи Концертът за цигулка и оркестър в си минор казва, че с музикантите на „Кварто квартет“ считат за истинска загуба за българската публика, че тези цигулкови концерти не се изпълняват наша сцена.

Quarto Quartet и Vaya Dance Studio отново в “Кармен – история с рози”

Заповядайте на концерта с приказен сюжет "Кармен - история с рози", на 14 декември (събота), от 19 часа в зала "България" - проект на Q...

Внимание привлича второто произведение в афиша за 8-ми март – премиера на „Dixit Dominus" от А. Вивалди представена от Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов", заедно с Quarto Quartet&Friends. Хорът, обособен в две групи ще бъде на сцената заедно с камерния оркестър, допълнен от дълбокия звук на органа и приятния ромол на чембалото. Солисити са, Елена Механджийска (сопран), Росица Инджева (алт), Искра Станева (алт), Осман Хайрулов (тенор), Любомир Чернев (бас), Велин Илиев (орган) и Стефан Врачев (чембало). Диригент на хора е Илия Михайлов.

След антракта на сцената ще излезе Матиас Гонзалес (бандонеон), който отново гостува на „Кварто квартет“, но всеки път успява да е актуален и да поднася на публиката нови и нови изненади. Този път ще го чуете като солист в най-трудното произведение за бандонеон писано някога – Концерт за бандонеон и оркестър от Астор Пиацола. Комплимент за дамите в залата ще бъдат и няколко любими танго пиеси, които са специално аранжирани от Матиас Гонзалес за Quarto Quartet и глас – съчетание на страстно танго и нежна лирика.

Билетите за концертите са на цени от 10, 12, 15 и 20 лева и са в продажба на билетната каса на Софийска филхармония, както и в мрежата на ticketplus.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com